Гаївка: Готуючись до свята (ФОТО)

Грудень 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1685 | Коментарі: 0

Продовжуючи співпрацю з освітніми закладами Кіровоградщини працівники обласного художнього музею завітали до Гаївської ЗОШ І-ІІ ступенів Кіровоградського району, де напередодні новорічних свят провели низку цікавих заходів.

Учні та викладачі школи, а що саме цікаво й батьки первачків, допомагаючи своїм дітям долучились до творчого процесу і виготовляли з солоного тіста ялинкові прикраси і подарункові вироби. Створені під час майстер-класу творчі роботи будуть прикрашати шкільну ялинку.

Ще з історії відомо, що коли символом Різдва стала ялинка люди виготовляли з хлібного тіста різдвяні прикраси. Для збереження прикрас від пошкодження гризунами і іншими шкідниками у тісто додавали велику кількість солі. Так виникло солоне тісто. Під час І і ІІ світових війн мистецтво виготовлення солоного тіста було майже втрачено, оскільки не вистачало матеріалу. В наш час це мистецтво почало відроджуватися. В останні двадцять років воно викликає все більший інтерес, з кожним роком розширюючи коло своїх шанувальників. Даний захід є підтвердженням вищесказаного.
           Після жваво проведеного майстер-класу учні мали змогу ознайомитися з репродукціями творів відомої української художниці, неперевершеного майстра «наївного мистецтва», лауреата Національної премії України імені Т.Г. Шевченка Марії Приймаченко. Всі картини художниці – це дивовижний сплав її мислення, інтуїції та фантазії. Юні слухачі з цікавістю задивлялися на «химерних звірів», можливо тому, що така творчість унікальна, і не має аналогів ні у вітчизняному, ні у світовому мистецтві. З цікавістю діти ознайомились з роботами майстрині де квіти схожі на птахів, а птахи на квіти. Увагу учнів привернули ілюстрації до байок та легенд відомих поетів, сюжетні картини на весільну тематику, в яких добро завжди перемагає зло. Знайомство з даною виставкою надихнуло дітей на створення на майбутніх уроках образотворчого мистецтва своїх «химерних тварин та птахів».
          Від дирекції Гаївської ЗОШ І-ІІ ступенів співробітники музею отримали подяку та запрошення до школи з новими виставками та майстер-класами, що є найвищою нагородою за їх працю.

Тетяна Ащеулова – науковий співробітник відділу музею –картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»;

Ольга Шаповал – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Гаївка: Готуючись до свята (ФОТО)

Гаївка: Готуючись до свята (ФОТО)

Гаївка: Готуючись до свята (ФОТО)

Гаївка: Готуючись до свята (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool