Галина Пастух: Соціальні ініціативи Президента України - в дії

Квітень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1644 | Коментарі: 0

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух поспілкувалася із читачами "Народного слова" під час "прямої телефонної лінії", організованої редакцією газети.

З цілою низкою питань, що стосувалися реалізації президентських ініціатив, телефонували на "пряму лінію" до заступника голови облдержадміністрації жителі Кіровограда. Людей хвилювали деталі процедури виплати компенсаційних коштів вкладникам Сбербанку колишнього СРСР, цікавилися кіровоградці і розміром разових виплат для ветеранів Великої Вітчизняної війни напередодні 9 Травня, запитували і про перспективи збільшення соціальної допомоги інвалідам. 

Кожному дозвонювачу Галина Пастух детально прокоментувала усі позиції, якими вони цікавилися, в окремих випадках радила одразу ж звертатися до головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації за допомогою.
Галина Пастух нагадала, що після актуалізації даних вкладників колишнього Сбербанку СРСР у встановлений термін кожен, хто зареєструвався до 1 січня 2012 року отримає спеціальну Національну картку з грошовою компенсацією. Чоловіку ж, який скаржився, що не може додзвонитися за вказаними номерами у довідці Ощадбанку для здійснення актуалізації даних, Галина Пастух запропонувала звернутися до профільного управління облдержадміністрації, де йому неодмінно допоможуть у порушеному питанні.
Іншому кіровоградцю Галина Пастух пояснила, на який розмір разової грошової виплати з нагоди Дня Перемоги може розраховувати його знайома – інвалід ІІ групи Великої Вітчизняної війни. Заступник голови облдержадміністрації наголосила, що усі учасники та прирівняні до учасників ВВв отримають належні їм виплати до кінця квітня. Що ж стосується інвалідів І-ї групи ВВв, виплати для них збільшаться на 1 тисячу гривень, а для ІІ-ї групи – на 900 грн. – відповідні перерахунки в області уже проведено.
Під час "прямої телефонної лінії" було порушено іще одне питання щодо збільшення соціальних виплат, зокрема, для інвалідів, які страждають на психічні розлади. Для цієї категорії громадян, як розповіла Галина Пастух, грошова державна допомога зросте у 10 разів вже починаючи з травня поточного року.
У контексті порушеної теми президентських соціальних ініціатив, у перерві між дзвінками, заступник головного редактора "Народного слова" Володимир Бабич встиг поцікавитися у заступника голови облдержадміністрації перспективами впровадження адресної допомоги. Галина Пастух наголосила, що одним із ключових напрямків соціальних ініціатив є відновлення соціальної справедливості саме у системі надання пільг, адже ситуація, коли надання пільг регулюють 45 нормативних документів, кожне 2-ге господарство має пільговика і держава за рік витрачає більше 1 млрд. грн. на ці виплати, потребує кардинальних змін і більш раціонального підходу. Лише на Кіровоградщині, як зауважила Галина Пастух, 300 тисяч пільговиків. А тому за головний шлях у цьому напрямі має бути обрано впровадження адресної допомоги – переконана Галина Пастух.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool