Форма та порядок заповнення податкової накладної

Серпень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 988 | Коментарі: 0

Відповідно до ст. 201 розділу V Податкового кодексу України, платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) у паперовому вигляді або в електронній формі, та яка має містити обов'язкові реквізити передбачені підпунктами «а» - «і» п. 201.1 ст. 201 Кодексу.

Одним із обов’язкових реквізитів податкової накладної визначено загальну суму коштів, що підлягає сплаті з урахуванням податку (пп. «з» п. 201.1 ст.201 Кодексу).
Форма та порядок заповнення податкової накладної затверджена наказом Міністерства фінансів України від 01.11.11 № 1379, зареєстровано в Мінюсті 22.11.11 за № 1333/20071 (із змінами та доповненнями, далі – Порядок № 1379). Пунктом 2 цього Порядку передбачено, що податкова накладна заповнюється державною мовою за встановленою формою шляхом:
або видруковування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;
або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них.
При цьому, Порядком № 1379 не передбачено внесення платником будь-яких змін або доповнень до форми податкової накладної, затвердженої наказом Міністерства фінансів України.
Крім того, відповідно до пп. 12.11 п.12 Порядку № 1379, в податковій накладній загальна сума коштів, що підлягає сплаті відображається у графі 12 розділуІ, тобто є одним із обов’язкових реквізитів.
Враховуючи вищенаведене, податкова накладна складається платником податку за встановленою формою із заповненням всіх реквізитів.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool