Фахівці запевнили, що загрози паводків на території Кіровоградщині немає

Березень 03, 2021 | Новини | Переглядів: 502 | Коментарі: 0

На території Кіровоградської області відбувається повільне танення снігового покриву, яке не обумовлює утворення високих вод. Про це повідомила начальник регіонального офісу водних ресурсів в області Катерина Гайдук під час засідання штабу ТЕБ та НС сьогодні, 3 березня.

«Рівень річок області – у межах середніх норм багаторічних показників осінньо-зимового періоду. Наповненість ставків і водосховищ становить 90-100%», – пояснила Катерина Гайдук.

Фахівець зазначила, наразі визначені потенційно небезпечні ділянки місць можливого утворення льодових заторів.

«Це міст через річку Південний Буг автодорогою Гайворон-Бандурове, міст через Синюху шляхом Добровеличківка-Вільшанка-Пушкове та Стрий Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка, а також міст через Інгулець автодорогою Петрове-Богданівка-Мала Ганнівка», – додала начальник регіонального офісу водних ресурсів Кіровоградщини.

Згідно з даними обласного центру з гідрометеорології, сніговий покрив на полях майже зійшов, залишається лише на північному та південному заході області. Глибина промерзання ґрунту становить 8-15 см, у деяких районах 20-35 см. Льодові явища на річках відсутні, на ставках та водосховищах є льодостави з ополонками.

«Масового досягнення річковими водами небезпечних відміток не очікується, але зважаючи на стан русел річок, можна передбачити локальні підтоплення місцевим стоком на окремих понижених прируслових ділянках. У тому числі внаслідок накопичення тало-дощових вод у пониженнях рельєфу чи проривів місцевих ставків, дамб, при аварійних скидах води з них», – зауважила начальник обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool