Енергетики Одеської залізниці відзначили професійне свято

Грудень 25, 2015 | Новини | Переглядів: 877 | Коментарі: 0

На цьому тижні трудівники господарства електропостачання Одеської залізниці відзначили професійне свято – День енергетика.

За сумлінну працю до свята 68 працівників господарства отримали почесні грамоти від в.о. начальника регіональної філії «Одеська залізниця» з виплатою грошової винагороди.

За словами начальника служби електропостачання регіональної філії «Одеська залізниця», почесного залізничника Андрія Сажина його працівники – це професіонали своєї справи, які сумлінно і напружено працюють над забезпеченням безперебійної і безаварійної роботи пристроїв електропостачання, і цим роблять вагомий внесок у забезпечення безпеки руху поїздів.

Основним завданням енергетиків на залізниці є впровадження сучасних енергозберігаючих, технічних, технологічних, інформаційних технологій, вдосконалення роботи та якісного діалогу зі споживачами електроенергії. До складу господарства електропостачання входять 7 дистанцій електропостачання, «Енергозбут» та Дорожня електротехнічна лабораторія.
За рік, що минає, енергетики виконали цілу низку поставлених перед ними завдань. Великий обсяг робіт виконано по завершенні капітального будівництва другої магістральної колії роз’їзд 12 – роз’їзд 18 км на дільниці Чорноморська – Берегова та при будівництві двох приймально-відправних колій станції 24 км, завершено роботи з розвитку залізничної інфраструктури в напрямку під'їзних колій Одеського припортового заводу, ТОВ "Трансінвестсервіс" і станції Берегова. У роботах взяли участь працівники Одеської, Шевченківської, Знам'янської, Долинської, Котовської дистанцій електропостачання, які провели роботи по встановленню опор, розкочуванню дротів контактної мережі, перевлаштуванню ЛЕП 10 кВ автоблокування, заміни кабельної лінії для забезпечення безперебійного живлення посту електричної централізації колійного посту 24 км, модернізації двох комплектних трансформаторних підстанцій. Під залізничними коліями було прокладено більше 300 м кабелів збільшеного перетину.

Працівники Знам'янської та Шевченківської дистанцій електропостачання замінили 183 опори контактної мережі.

Це підвищило її експлуатаційні показники в умовах проходження швидкісних поїздів на ділянці Миронівка - П'ятихатки.
Також енергетики виконали значний обсяг робіт з технічного переоснащення пристроїв електропостачання: придбали високовольтне обладнання для виконання модернізації відкритих розподільних пристроїв 154 кВ тягових підстанцій Тимкове і Можарове, провели роботи з модернізації трьох трансформаторних підстанцій у межах обслуговування Херсонської дистанції електропостачання, впровадження сучасної системи телемеханіки «Лоза» в енергодиспетчерському пункті Шевченківської дистанції електропостачання, замінили щит управління тягової підстанції «Застава-1» Одеської дистанції електропостачання. Також ведуться роботи з технічного переоснащення ліній поздовжнього електропостачання на ділянках Кантемір – Кулевча, Сарата – Арциз, Давлет-Агач – Главани. 428 дерев'яних опор замінили на залізобетонні.

Згідно з планом капітальних інвестицій на 2015 рік служба електропостачання придбала бурильно-кранову установку та дві електротехнічні лабораторії ЕТЛ-35К. Їх використання дозволить проводити профілактичні високовольтні випробування, періодичну перевірку стану кабельних трас, виявляти місця пошкоджень, оперативно ліквідовувати наслідки аварійних ситуацій, підвищувати надійність і забезпечувати безперебійність електропостачання електротехнічних об'єктів Одеської залізниці. Використання нових лабораторій дасть значний економічний ефект.

Відповідно до плану ремонту основних фондів на 2015 рік було виконано капітальний ремонт двох тягових трансформаторів на тягових підстанціях «Знам'янка» і «Олександрія» Знам'янської дистанції електропостачання, а також капітальний ремонт автомотриси АГВ-099 Шевченківської дистанції електропостачання. Також енергетики замінили на залізобетонні 58 дерев'яних опор повітряної лінії автоблокування ділянки Кавуни – Миколаїв, 195 опор контактної мережі; 4 км зношеного контактного проводу в межах обслуговування; 17 км пошкодженого корозією несучого тросу в межах обслуговування дистанцій колії.
Служба продовжує активно працювати над профілактикою виробничого травматизму, покращенням трудової і технологічної дисципліни при безумовному дотримання вимог охорони праці. Персонал господарства забезпечений спецодягом, засобами захисту.
На наступний рік заплановано початок робіт з електрифікації другої колії 5-12 км на ділянці Чорноморська – Берегова. Також будуть розпочаті роботи з електрифікації ділянки Долинська – Миколаїв. Цей масштабний проект передбачає реконструкцію станцій і будівництво тягових підстанцій, що забезпечить зниження експлуатаційних витрат філії за рахунок переходу на інший вид тяги. Буде продовжене модернізацію та технічне переоснащення пристроїв електропостачання згідно з планами капітальних інвестицій та капітального ремонту 2016 року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool