Експозиція художніх творів до Дня захисника Вітчизни (ФОТО)

Лютий 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1693 | Коментарі: 1

В Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до Дня захисника Вітчизни.

Історія цього свята почалася ще у 1918 році. Саме цього року новостворена Червона Армія проходила свої перші бойові випробування. З 1946 року свято стало називатися Днем Радянської Армії і Військово-Морського Флоту.

Часи минули, СРСР розпався і свято втратило свою актуальність, натомість у кожній республіці колишнього соцтабору почали святкувати день національних збройних сил. Збройні Сили України відзначають своє професійне свято 6 грудня, а 23 лютого залишилося ще одним способом згадати про людей, які захищали, захищають і будуть захищати державу.
Указ про закріплення 23 лютого в переліку професійних свят і пам’ятних дат як Дня захисника Вітчизни було підписано Президентом України у 1999 році: «Враховуючи численні звернення громадських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді постановляю установити в Україні свято — День захисника Вітчизни, яке відзначати щорічно 23 лютого».
В експозиції представлено живописні твори з фондів Кіровоградського обласного художнього музею, присвячені захисникам Вітчизни – військовослужбовцям та представникам мирних професій. Основу експозиції складають роботи художників-земляків М.Г. Бондаренка (1914-1999) «Портрет механізатора В. Брижука» (1982), В.О. Федорова (1920-1986) «Будзагонівець» (1980), Г.О. Топнікова (1927 р.н.) «Портрет ветерана Трусова», Л.І. Орлика (1936 р.н.) «Ветеран війни і праці» (1986) та М.В. Надєждіна (1935 р.н.) «У батька» (1972).
День захисника Вітчизни – це свято і ветеранів Великої Вітчизняної війни, і нинішніх військовослужбовців та цивільних громадян, які у будь-яку хвилину готові захищати Україну.


Володимир Мороз – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Експозиція художніх творів до Дня захисника Вітчизни (ФОТО)

Експозиція художніх творів до Дня захисника Вітчизни (ФОТО)
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool