Експозиція до Дня матері (ФОТО)

Травень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1309 | Коментарі: 0

8 травня 2012 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття експозиції приуроченої Дню матері.

День Матері відзначають у багатьох країнах світу, щоправда, у різний час.

На законодавчому рівні святкування Дня матері в Україні встановлено Указом Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 та проходить у другу неділю травня.

На думку дослідників, традиція святкування Дня матері сягає корінням жіночих містерій Давнього Риму, тому вважається, що давні греки відзначали День матері ще з часів античності.
У Великобританії ще у період нової історії святкували Материнську неділю – четверту неділю Великого посту, у цей день вшановували усіх матерів країни.
У Сполучених Штатах Америки День матері відзначають з 1907 року, а з 1914 року презедент Вудро Вільсон надав цьому дню стастус офіційного свята.
Після І-ї світової війни День матері почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та в багатьох інших країнах світу.
В Україні День матері святкують з 1929 року. Спочатку це свято відзначали в Галичині. З плином часу воно було дещо забуте, але зараз ми знову шануємо День матері. За традиціями в родинному колі діти готують для матусь веселі подарунки та приємні сюрпризи.
Серед експонатів представлених в експозиції - художні твори із фондового зібрання музею: два портрети матері написані в різні періоди В.О.Федоровим (1920-1986) «Портрет матері» (1962р.) та «Портрет матері художника» (1976р.), М.Г.Бондаренком (1914-2000) «Портрет Софії Віталіївни Тобілевич» (1947р.), В.С.Сагоян (1925-1986) «Додому» (1961р.) та ін.
В рамках святкування Дня матері в Кіровоградському обласному художньому музеї вже традиційно проводяться тематичні програми до Дня матері з використанням інтерактивних форм роботи для учнів молодших та середніх класів загальноосвітніх шкіл.
В рамках святкування Дня матері 10 травня 2012 року в музеї буде проведено інтегровані музейні уроки з музичного та образотворчого мистецтва присвячені Дню матері для учнів 5-6 класів Навчально – виховного об’єднання ліцею – школи – дошкільного навчального закладу «Вікторії – П».
Свято Матері близьке і дороге кожному із нас, тому що в душах наших завше живе любов до Матері в троїстому єднанні: Матері Божої – найсвятішої Богородиці, Матері – України та рідної матері, якій завдячуємо своїм життям.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Експозиція до Дня матері (ФОТО)

Експозиція до Дня матері (ФОТО)
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool