Експозиція до Дня матері (ФОТО)

Травень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1287 | Коментарі: 0

8 травня 2012 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття експозиції приуроченої Дню матері.

День Матері відзначають у багатьох країнах світу, щоправда, у різний час.

На законодавчому рівні святкування Дня матері в Україні встановлено Указом Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 та проходить у другу неділю травня.

На думку дослідників, традиція святкування Дня матері сягає корінням жіночих містерій Давнього Риму, тому вважається, що давні греки відзначали День матері ще з часів античності.
У Великобританії ще у період нової історії святкували Материнську неділю – четверту неділю Великого посту, у цей день вшановували усіх матерів країни.
У Сполучених Штатах Америки День матері відзначають з 1907 року, а з 1914 року презедент Вудро Вільсон надав цьому дню стастус офіційного свята.
Після І-ї світової війни День матері почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та в багатьох інших країнах світу.
В Україні День матері святкують з 1929 року. Спочатку це свято відзначали в Галичині. З плином часу воно було дещо забуте, але зараз ми знову шануємо День матері. За традиціями в родинному колі діти готують для матусь веселі подарунки та приємні сюрпризи.
Серед експонатів представлених в експозиції - художні твори із фондового зібрання музею: два портрети матері написані в різні періоди В.О.Федоровим (1920-1986) «Портрет матері» (1962р.) та «Портрет матері художника» (1976р.), М.Г.Бондаренком (1914-2000) «Портрет Софії Віталіївни Тобілевич» (1947р.), В.С.Сагоян (1925-1986) «Додому» (1961р.) та ін.
В рамках святкування Дня матері в Кіровоградському обласному художньому музеї вже традиційно проводяться тематичні програми до Дня матері з використанням інтерактивних форм роботи для учнів молодших та середніх класів загальноосвітніх шкіл.
В рамках святкування Дня матері 10 травня 2012 року в музеї буде проведено інтегровані музейні уроки з музичного та образотворчого мистецтва присвячені Дню матері для учнів 5-6 класів Навчально – виховного об’єднання ліцею – школи – дошкільного навчального закладу «Вікторії – П».
Свято Матері близьке і дороге кожному із нас, тому що в душах наших завше живе любов до Матері в троїстому єднанні: Матері Божої – найсвятішої Богородиці, Матері – України та рідної матері, якій завдячуємо своїм життям.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Експозиція до Дня матері (ФОТО)

Експозиція до Дня матері (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool