Експортний потенціал вітчизняних виробників буде максимально посилено

Лютий 06, 2014 | Новини | Переглядів: 806 | Коментарі: 0

Одним із напрямів роботи Уряду в цьому році стане збільшення експорту і захист українських виробників-експортерів від можливих негативних явищ у здійсненні їх діяльності.

У числі першочергових завдань — збільшення держпідтримки виробників і створення комфортних умов для їх розвитку.

Найближчим часом зусилля Уряду будуть зосереджені на заохоченні та створенні найбільш сприятливих умов для діяльності тих інвесторів, чиї проекти створюватимуть у промисловому секторі економіки високу додану вартість і значну кількість робочих місць. Таку заяву зробив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Коломієць у ході прямого ефіру на телеканалі «Перший національний». Крім того, перед Урядом стоїть завдання з розвитку внутрішньої торгівлі, заохочення попиту населення на продукцію національного товаровиробника, розвитку АПК, посиленої підтримки українського машинобудування.

Розвиток експортного потенціалу стоїть на особливому місці в зоні уваги Уряду, зазначають аналітики, бо ситуація на зовнішніх ринках близька до рецесії, що позбавляє експортну діяльність твердих орієнтирів. Нагадаємо, в серпні минулого року Уряд схвалив Концепцію створення системи державної підтримки експорту України до 2015 року, якою передбачена оптимізація товарної структури експорту в напрямі нарощування частки продукції з високим рівнем доданої вартості, а також географічна диверсифікація традиційного експорту товарів українського походження. Для збільшення географії експорту наразі проводиться глибокий аналіз зовнішніх ринків і потенціалу попиту на них на українську продукцію. На сьогодні торговими партнерами України є понад 200 країн.

«У сучасних складних зовнішніх умовах, коли переважна більшість торгових партнерів України знаходиться в стані рецесії або ще не оговталася від наслідків світової фінансової кризи, перед Урядом України першочерговим постає завдання створення умов для нарощування експорту та мінімізації негативного впливу зовнішнього середовища на функціонування економіки України», — сказав Вадим Коломієць.
Аналітики вважають, що фінансова підтримка експортерів, яку впроваджує Кабінет Міністрів, сприятиме забезпеченню захисту українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат у разі настання політичних і комерційних ризиків. Серед таких захисних механізмів — страхування та гарантування експорту. Крім того, Уряд працює над запобіганням виникнення обтяжливих умов для українських виробників, зосередившись на роботі ефективної моделі зі швидкого виходу на зовнішні ринки збуту та підвищення конкурентоспроможності продукції вітчизняних експортерів на світових ринках.

Додатковий стимул для розвитку експорту дасть Дорожня карта щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі між Україною та Російською Федерацією на 2013-2014 рр.
Нагадаємо, що, відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів основних прогнозних макропоказників економічного розвитку держави, цього року експорт буде збільшено на 8,6%. Уряд закладає в розвиток потенціалу зростання експорту роботу над механізмом ефективного впровадження новітніх технологій та системи держпідтримки експортерів.

Наразі, за словами заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України, в державі сформовано ефективне законодавче поле з точним механізмом реагування в разі виникнення труднощів із реалізації інвестиційних інтересів чи порушень прав інвестора. Уряд має достатньо важелів, щоб виправити ситуацію, переконаний Вадим Коломієць.

Інформаційно-аналітичний бюлетень України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool