«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

Грудень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1341 | Коментарі: 0

У невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу є особлива, винятково важлива її частина — вишивка. З нею пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє.

8 грудня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася творча зустріч студентів 21 групи психолого – педагогічного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з народною майстринею, художницею, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольгою Володимирівною Коломієць.

Студенти мали можливість не тільки прослухати цікаву лекцію з декоративно – ужиткового мистецтва - вишивки рушників , отримати вичерпні відповіді на поставленні запитання, а також переглянути експозицію робіт Ольги Коломієць : це виконані в авторській техніці ікони «Божої Матері Казанської» та «Милування» , панно «Пара», живописний натюрморт «Березень», друковані матеріали .
Такі творчі зустрічі покликані розвивати потяг молоді до народної творчості, сприяти її відродженню в усій мистецькій багатоманітності. Це потрібно для того, щоб живити ті духовні корені, які єднають нас з минулим, молодих людей із світом їхніх пращурів, їхніми духовними ідеалами і поглядами, що базувалися на доброті та любові до рідної землі, рідної природи, рідного краю, до нашої Української держави. А ще для того, щоб українські вишиванки завжди милували і радували око кожного і сприяли пробудженню в усіх людей доброти, милосердя, поваги один до одного та високої духовності.

Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool