«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

Грудень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1393 | Коментарі: 0

У невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу є особлива, винятково важлива її частина — вишивка. З нею пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє.

8 грудня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася творча зустріч студентів 21 групи психолого – педагогічного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з народною майстринею, художницею, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольгою Володимирівною Коломієць.

Студенти мали можливість не тільки прослухати цікаву лекцію з декоративно – ужиткового мистецтва - вишивки рушників , отримати вичерпні відповіді на поставленні запитання, а також переглянути експозицію робіт Ольги Коломієць : це виконані в авторській техніці ікони «Божої Матері Казанської» та «Милування» , панно «Пара», живописний натюрморт «Березень», друковані матеріали .
Такі творчі зустрічі покликані розвивати потяг молоді до народної творчості, сприяти її відродженню в усій мистецькій багатоманітності. Це потрібно для того, щоб живити ті духовні корені, які єднають нас з минулим, молодих людей із світом їхніх пращурів, їхніми духовними ідеалами і поглядами, що базувалися на доброті та любові до рідної землі, рідної природи, рідного краю, до нашої Української держави. А ще для того, щоб українські вишиванки завжди милували і радували око кожного і сприяли пробудженню в усіх людей доброти, милосердя, поваги один до одного та високої духовності.

Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)

«Духовні корені народного мистецтва» (ФОТО)
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool