ДПА: Що чекає "спрощенців" з початку 2012 року

Листопад 02, 2011 | Новини | Переглядів: 1613 | Коментарі: 0

Після 11 місяців бурхливої роботи і переговорів, спрямованих на розробку законодавчих норм про спрощену систему оподаткування для суб’єктів малого бізнесу Верховна Рада України 20 жовтня 2011 року 264 голосами підтримала урядовий законопроект №8521, котрим передбачається внесення змін до Податкового кодексу України. Закон набере чинності з 1 січня 2012 року, якщо буде підписаний Президентом. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Згідно даного Закону, „спрощенці” будуть поділені на 4 групи в залежності від видів діяльності, кількості найманих працівників, об’ємів доходу. Важливо, що споживачами товарів і послуг підприємців першої групи може бути лише населення, а другої – населення і платники єдиного податку. Лише підприємці 3 та 4 груп мають право бути платниками ПДВ і реалізувати свою продукцію іншим суб’єктам господарювання. Для них встановлена ставка податку 3 % від доходу – у разі сплати податку на додану вартість, 5 % від доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку. При цьому із Податкового кодексу виключається пп.138.1.12 п.138.1 ст. 138 про заборону віднесення витрат на придбання товарів, робіт, послуг у підприємців-спрощенців.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool