ДПА: Комітет реформ

Грудень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1127 | Коментарі: 0

Під час засідання кіровоградського обласного комітету з економічних реформ аналізувався вплив Податкового кодексу України на результати роботи місцевих суб’єктів господарювання. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

За словами першого заступника голови комісії з проведення реорганізації ДПА у Кіровоградській області, першого заступника голови ДПА у Кіровоградській області Сергія Колотухи, Податковий кодекс України, що замінив 65 законодавчих та нормативних актів, покликаний регулювати відносини між платниками податків і контролюючими органами, що виникають у сфері справляння податків і зборів. Саме завдяки йому вже відбувається зростання сплати податків та надходжень до державного та місцевого бюджетів, і, як наслідок, – зростання соціальних стандартів, пенсій і зарплат.

Серед позитивних наслідків від прийняття нового Податкового кодексу Сергій Колотуха виділив поступове виведення економіки з "тіні"; зниження податкового тиску; скорочення кількості податків: з 29 до 18 загальнодержавних та з 14 до 5 місцевих податків і зборів; поступове зниження ставки податку на прибуток підприємств (з 25 % до 16 %), у 2011 році - до 23 %, у 2012 році - до 21 %, у 2013 році - до 19 %, з 2016 року - 16%; зменшення податкового навантаження для легкої, суднобудівної та авіабудівної промисловості, а також для готельного бізнесу; запровадження процедури автоматичного відшкодування ПДВ, яка передбачає, що податок має бути повернуто компаніям у 23-денний термін з часу подання відповідної заявки; звільнення від сплати ПДВ будівництва об'єктів доступного житла та житла, що будується за державні кошти.
Посадовець відзначив – завдяки дії Податкового кодексу значно виросли прибутки великих підприємств, і як наслідок – відрахування належних сум податків. Протягом січня-жовтня 2011 року вони перерахували до бюджету 266 млн. грн., що на 44 млн. грн. (20,0 відс.).більше порівняно з відповідним періодом минулого року.
Незважаючи на те, що в результаті застосування пільг для кіровоградських підприємств окремих галузей економіки бюджет недоотримав близько 82 млн. грн., з початку року податковій службі Кіровоградщини вдалося значно збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів. До зведеного бюджету України за січень-жовтень 2011 кіровоградські платники сплатили 1,5 млрд. грн. податків. Темп росту до минулого року складає 117,1 відсотка. До місцевого бюджету за 10 місяців 2011 надійшло більше 1 млрд. грн., зростання до показників минулого року складає 17,6 відсотка.
Також під час засідання комітету з економічних реформ обговорювались зміни у системі реєстрації речових прав на нерухоме майно.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool