Доходи іноземців в Україні оподатковуються за правилами, встановленими для громадян України

Березень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

Фізичні особи-нерезиденти (іноземні громадяни), які отримали в Україні заробітну плату або винагороду за договором цивільно-правового характеру, повинні сплатити податок на доходи фізичних осіб.


Такий дохід оподатковується за правилами та ставками, визначеними для громадян України, а саме 15% та/або 17%. Оподаткуванню підлягає сума винагороди, за мінусом єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ст.164 Податкового кодексу України).
За ставкою податку 15% оподатковуються доходи, нараховані у формі заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.
Якщо загальна сума таких доходів, за вирахуванням єдиного соціального внеску, за місяць перевищує у 2013 році 11470 грн. (10 розмірів мінімальної зарплати), то до суми такого перевищення застосовується ставка 17 %.
Порядок оподаткування доходів, отриманих нерезидентами, визначено п.170.10 ст.170 розділу IV Податкового кодексу України.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool