До уваги водіїв України! Штормове попередження!

Березень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 872 | Коментарі: 0

За інформацією Гідрометцентру, 10 березня у прикарпатських, вдень і в Вінницькій, Черкаській та Київській областях місцями сильні опади; в Україні, крім південної частини та північних областей, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; на дорогах країни, крім південної частини, місцями ожеледиця.

 

 

ДАІ України нагадує водіям: за таких погодних умов водіям необхідно неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, бути особливо уважними та обережними.

В умовах недостатньої видимості, під час опадів тощо, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, з особливою обережністю рухатися по мостам та естакадах.

Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці обов'язково включати аварійну світлову сигналізацію.

Учасникам дорожнього руху варто також пам’ятати, про особливості керування автомобілем на слизькій дорозі. Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів. А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Такі дорожні умови вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху.

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool