До уваги мешканців Кіровоградщини! Покарання за неправдиве повідомлення про замінування стало більш суворим!

Липень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1097 | Коментарі: 0

За останні кілька років на території Кіровоградщини траплялися випадки, коли до міліції телефонували особи, які не називалися, та повідомляли, що той чи інший об’єкт заміновано. На щастя, жодне із цих повідомлень не знайшло свого підтвердження. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

 А от зухвальців, які відважилися на такі «жарти», правоохоронці встановлювали і зловмисникам довелось відповідати за свої необдумані вчинки.
Так, у березні 2012 року у Гайворонському районі чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, та, аби довести товаришам, що він здатен на сміливий вчинок повідомив, що в одному з сіл закладено бомбу. Зловмисника вирахували і порушили кримінальну справу за фактом хуліганства.
Для жителя Світловодська, який у червні повідомив про замінування центральної площі, жарти теж закінчилися порушенням кримінальної справи, але за ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).
Працівники міліції нагадують, що після внесення змін до Кримінального кодексу України відповідальність за подібні дії посилено. Тож санкцією вищевказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Ті самі дії, якщо вони спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool