До Одеси вперше прибув поїзд категорії Інтерсіті

Липень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1511 | Коментарі: 0

1 липня 2014 року до Одеси вперше прибув поїзд Інтерсіті+ №761/762 сполученням Київ – Одеса. Відтоді зазначений поїзд курсує між Одесою та Києвом регулярно.

На честь початку курсування нового поїзда на першій платформі залізничного вокзалу Одеса-Головна відбувся брифінг генерального директора Української залізничної швидкісної компанії Леоніда Лобойка та головного інженера Одеської залізниці Юрія Мруця.
У ході брифінгу Леонід Лобойко зазначив, що відстань між станціями Київ – Пасажирський та Одеса-Головна (655 км) поїзд долає за 7 год. 13 хв. Час поїздки, за можливості, буде скорочуватися після завершення літніх пасажирських перевезень, коли графік руху поїздів дозволить це зробити. Вартість проїзду в даному поїздів визначається виходячи з тарифів на поїзди Інтерсіті+ і залежить від дня тижня та класу вагону. Зокрема поїздка з Києва до Одеси туристичним класом найдешевша по четвергах і суботах – 247 грн. і найдорожча по п’ятницях та неділях – 299 грн; а найдорожчим першим класом можна дістатися до Одеси мінімум за 419 грн грн, максимум – за 510 грн.
Маршрут поїзда Інтерсіті + №761/762 обслуговується новим швидкісним електропоїздом ЕКр-1 «Тарпан» виробництва ПАТ «Крюківський вагобудівний завод», що забезпечує високий рівень комфорту проїзду для пасажирів.
На питання журналістів щодо готовності інфраструктури Одеської залізниці пропускати швидкісні поїзди головний інженер залізниці Юрій Мруць запевнив, що на магістралі постійно проводиться активна робота спрямована на модернізацію та підтримання у належному стані колії, приладів електропостачання, сигналізації та зв’язку.

1 липня 2014 року до Одеси вперше прибув поїзд Інтерсіті+ №761/762 сполученням Київ – Одеса. Відтоді зазначений поїзд курсує між Одесою та Києвом регулярно.


На завершення брифінгу залізничники продемонстрували одеським журналістам усі 9 вагонів. Представники мас-медіа переконалися, що для забезпечення комфорту пасажирів у вагонах поїзда є усе необхідне: система клімат-контролю, сучасні системи освітлення, вакуумний туалет, зручні крісла, шафи для верхнього одягу та місткі полиці для багажу. За словами Леоніда Лобойка при будівництві електропоїзда були використані лише сучасні екологічно чисті матеріали, а конструкторські рішення дозволяють мінімізувати шум та вібрації під час руху у всьому діапазоні дозволених швидкостей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool