До кінця року Одеська залізниця заощадить 10 млн. грн. завдяки впровадженню рацпропозицій

Листопад 20, 2013 | Новини | Переглядів: 737 | Коментарі: 0

Новаторські підходи до роботи раціоналізаторів-залізничників завжди актуальні – вони допомагають раціонально і ефективно використовувати ресурси та, в результаті, заощаджувати кошти

 Майже 10 млн. грн. заощадить Одеська залізниця завдяки впровадженню 74 рацпропозицій від працівників у поточному році. У цьогорічному конкурсі з організації раціональної діяльності взяли участь 35 раціоналізаторів та 18 структурних підрозділів. Комісія на чолі з головним інженером – першим заступником начальника залізниці Григорієм Бойко визначила 19 переможців у номінаціях «Кращий раціоналізатор залізниці», «Кращий організатор технічної творчості на залізниці», «Краще технічне рішення з підвищення безпеки руху», «Краще технічне рішення з оптимізації експлуатаційної роботи», «Краще технічне рішення з механізації та автоматизації технологічних процесів».
Кращими раціоналізаторами року стали провідний інженер дорожньої лабораторії автоматики, телемеханіки та зв’язку Василь Цодіков та інженер-конструктор локомотивного депо ім. Т.Шевченка Сергій Усков, які протягом багатьох років працюють над розробкою та впровадженням рацпропозицій.
Серед технічних рішень з підвищення безпеки руху кращими визначено тренажер пульта машиніста електровозу серії 2ЕС5К з комп’ютерною програмою водіння поїздів на закріплених дільницях обслуговування (розробка машиніста локомотивного депо Котовськ Юрія Юрковського) та пристрій для прокручування колісних пар, що попереджає нагрів букс (майстра цеху вагонного експлуатаційного депо Одеса-Застава-1 Григорія Барабаша). За напрямком «Краще технічне рішення з оптимізації експлуатаційної роботи» кращими визначено «Зміни конструкції рухомої установки з очищення дизельного масла» (від групи авторів локомотивного депо Одеса-Сортувальна) та «Зворотний клапан магістралі технологічного стиснутого повітря», що розробили працівники моторвагонного депо Христинівка Василь Буханистий та Сергій Любченко).
Кращими підприємствами з організації технічної творчості визначено Знам’янську дистанцію електропостачання, де раціоналізаторською роботою займаються 36 залізничників та вагонне депо Херсон – 27 раціоналізаторів.
Завдяки впровадженню раціоналізаторських пропозицій значно підвищився технологічний рівень виробництва, покращились умови та безпека праці, зменшився негативний вплив на навколишнє середовище.
Усіх переможців конкурсу буде матеріально заохочено. Активна робота з пошуку та впровадження раціональних пропозицій триває на залізниці постійно.
З наступного року найкращих раціоналізаторів заохочуватимуть ще й почесними відзнаками «Кращий раціоналізатор Одеської залізниці».

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool