До домоволодіння зловмисників правоохоронців привела вівчарка

Лютий 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1142 | Коментарі: 1

Працівники Кіровоградського РВ УМВС України в Кіровоградській області викрили 5-х місцевих жителів за підозрою у скоєнні крадіжок електричних дротів вагою близько 700 кілограмів та крадіжки мідного кабелю зі складського приміщення фермерського господарства. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Непрацюючі жителі сусідніх сіл, четверо з яких віком від 18 до 23 років та 39-річний раніше неодноразово судимий за крадіжки, з вересня минулого року «заробляли» на викрадені електродротів. Для демонтажу кабелю чоловіки обирали безлюдні місця на околицях сіл. Зловмисники, озброївшись, як справжні електромонтери, «кігтями» та спеціальними ножицями, забирались на верх опор, знеструмлювали їх та зрізали дроти. Загалом вони вирізали більше 4 км дротів, залишивши без електроенергії 5 населених пунктів.

Окрім цього, на рахунку підозрюваних і крадіжка зі складського приміщення одного з фермерських господарств, звідки вони поцупили мідний кабель.
Усе викрадене чоловіки здавали у пункти прийому металобрухту, а виручені гроші ділили між собою. За підрахунками фахівців ПАТ «Кіровоградобленерго» сума нанесених збитків сягнула 35 тисяч гривень.
Серйозної шкоди зловмисники завдали жителям одного із сіл району, знеструмивши їх домівки у люті морози. З ладу вийшли системи опалення, які працюють за допомогою електроенергії, зокрема у школі та ФАПі.
Втім, холодна і сніжна пора стала фатальною для самих злодіїв. «З місця чергової крадіжки до самої домівки одного з підозрюваних працівників міліції по його слідам вивела німецька вівчарка Цеза, службова собака Кінологічного центру при УМВС в області», – розповідає начальник Кіровоградського райвідділу міліції Володимир Куценко.
За даними фактами порушено кримінальну справу за ч. 2,3 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище). Зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.
Наразі 39-річний раніше судимий підозрюваний знаходиться під вартою, інші – на підписці про невиїзд. Слідство триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool