Дніпропетровщина: у Верхньодніпровському районі знайшли 500-кілограмову німецьку бомбу (ВІДЕО)

Квітень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 1179 | Коментарі: 0

5 квітня о 18:10 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про підозрілий предмет виявлений організацією «Пошук-Дніпро» у Верхньодніпровському районі біля села Мішурін Ріг. Зі слів пошуковців знайдений предмет був схожий на застарілий боєприпас.

За повідомленням на місце події прибула оперативна група Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області. За результатами контрольного огляду співробітники ДСНС ідентифікували знахідку як авіаційну бомбу SD-500 німецького виробництва часів Великої Вітчизняної війни. Довжина бомби складала 2,5 м, вага – 500 кг. Небезпечне місце огородили та взяли під охорону співробітники райвідділу ГУ МВС в області. У зв’язку з тим, що за своїми тактико-технічними характеристиками радіус ураження авіабомби складає 1,5 км, а радіус поширення її осколків – 3 км, місцева комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення евакуювати 18 мешканців села з 6 будинків, які потрапляли в зону ураження, на безпечну відстань - до приміщення клубу сільської ради. Після проведення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення належного рівня безпеки мешканців села та власників дачних ділянок, фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Дніпропетровській області знищили бомбу місці. До проведення операції із знешкодження застарілого боєприпасу від Державної служби з надзвичайних ситуацій було залучено 20 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки. Керував проведенням заходів по знищенню авіабомби начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Ігор Романюк.Місце події обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено, повідомляє сайт ДСНС України.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool