Дніпропетровщина: у Верхньодніпровському районі знайшли 500-кілограмову німецьку бомбу (ВІДЕО)

Квітень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 1161 | Коментарі: 0

5 квітня о 18:10 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про підозрілий предмет виявлений організацією «Пошук-Дніпро» у Верхньодніпровському районі біля села Мішурін Ріг. Зі слів пошуковців знайдений предмет був схожий на застарілий боєприпас.

За повідомленням на місце події прибула оперативна група Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області. За результатами контрольного огляду співробітники ДСНС ідентифікували знахідку як авіаційну бомбу SD-500 німецького виробництва часів Великої Вітчизняної війни. Довжина бомби складала 2,5 м, вага – 500 кг. Небезпечне місце огородили та взяли під охорону співробітники райвідділу ГУ МВС в області. У зв’язку з тим, що за своїми тактико-технічними характеристиками радіус ураження авіабомби складає 1,5 км, а радіус поширення її осколків – 3 км, місцева комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення евакуювати 18 мешканців села з 6 будинків, які потрапляли в зону ураження, на безпечну відстань - до приміщення клубу сільської ради. Після проведення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення належного рівня безпеки мешканців села та власників дачних ділянок, фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Дніпропетровській області знищили бомбу місці. До проведення операції із знешкодження застарілого боєприпасу від Державної служби з надзвичайних ситуацій було залучено 20 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки. Керував проведенням заходів по знищенню авіабомби начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Ігор Романюк.Місце події обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено, повідомляє сайт ДСНС України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool