Децентралізаційна реформа - одна з найуспішніших у державі,- Сергій Кузьменко

Травень 03, 2018 | Новини | Переглядів: 1050 | Коментарі: 0

На засіданні колегії облдержадміністрації голова ОДА Сергій Кузьменко звернув увагу керівників територій на необхідність виконання в області завдань, які стосуються пріоритетних напрямків розвитку держави та перебувають на його особистому контролі.

Одне з таких завдань – успішне проведення децентралізаційної реформи.

Голова облдержадміністрації зазначив, що 29 квітня відбулися перші вибори у трьох об’єднаних територіальних громадах Кіровоградщини. Він привітав новообраних керівників ОТГ Богдана Курупа (Приютівська ОТГ Олександрійського району), Андрія Коломійцева (Новопразька ОТГ Олександрійського району) та Наталію Стрикуль (Дмитрівська ОТГ Знам'янського району), а також депутатів місцевих рад. Сергій Кузьменко підкреслив, що новообрані голови об’єднаних громад – досвідчені управлінці, які очолювали децентралізаційні процеси на зазначених територіях і сприяли об'єднанню. "Як засвідчив результат виборів, люди сьогодні довіряють тим менеджерам, які не словами, а справами доводять свою ефективність. Результат цих керівників переконливий, оскільки вони отримали від 50 до 80 відсотків голосів виборців", - зауважив керівник ОДА.

Сергій Кузьменко також наголосив, що на сьогодні децентралізаційна реформа, що орієнтована на створення в Україні європейської моделі управління, є однією з найуспішніших реформ у державі. Завдання нових керівників – зробити все, щоб рівень життя людей став кращим і вони відчули позитивні зміни.

Відзначив голова облдержадміністрації і високий рівень організації проведення минулих виборів до ОТГ: "Не чув про жодні судові процеси щодо оскарження результатів. Поінформований, що кожен голос виборців врахований і працівники комісій встановлювали справедливий чесний результат без непорозумінь". Однак, за словами Сергія Кузьменка, забагато шуму і галасу було під час передвиборчої кампанії, зокрема, інформації про застосування заборонених технологій. "Звертаюся до правоохоронних органів і вимагаю, щоб усі зафіксовані випадки були обов’язково розслідувані, доведені до логічного завершення, а винуватці порушення демократичних процесів – покарані згідно чинного законодавства. Ми не дозволимо, щоб в Україні політичними партіями відпрацьовувалися брудні технології", - наголосив керівник ОДА та закликав представників політичних партій під час проведення наступної виборчої кампанії застосовувати виключно законні методи агітації і політичної боротьби.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool