Державтоінспекція Кіровоградщини посилює контроль за дотриманням водіями швидкісного режиму

Листопад 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1036 | Коментарі: 0

Незважаючи на позитивну динаміку зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод ситуація на дорогах Кіровоградщини все ще залишається складною. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області 

За 10 місяців 2011 року в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 65 людей та 428 отримали травми. Слід зазначити, що найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод, які приводять до трагічних наслідків, трапляються саме через перевищення водіями безпечної швидкості руху. Більшість таких дорожньо-транспортних пригод стаються на заміських дорогах.
Через перевищення швидкості в цьому році сталося 82 ДТП, у яких загинуло 22 людини та 108 були травмовані. Автоаварії, які трапляються через порушення швидкісного режиму, характеризуються, як правило, тяжкими наслідками - значною кількістю травмованих та загиблих людей.
Щоб попередити такі дорожньо-транспортні пригоди наряди ДАІ приділяють значну увагу щодо дотриманням водіями безпечної швидкості руху. Для контролю швидкісного режиму працівники ДАІ застосовують відповідні технічні засоби, використання яких дозволено наказами МВС України від 27.03.2009 року №111, від 01.03.2010 № 33.
Сьогодні Державтоінспекція надає перевагу контролю швидкості в режимі патрулювання. Якщо в стаціонарному режимі вимірювач швидкості нерухомий та знаходиться в одному місці, то в патрульному режимі фіксація перевищення швидкості здійснюється під час руху на службового автомобіля в потоці автотранспорту. В цьому випадку вимірювач установлюється в автомобілі на панелі приладів на спеціальному кронштейні. Якщо під час руху патрульного автомобіля прилад фіксує перевищення швидкості, працівники ДАІ зупиняють правопорушника та вживають заходи адміністративного впливу.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool