Декларуванню податку на прибуток за 9 місяців 2012 року - особлива увага податківців

Листопад 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1153 | Коментарі: 0

На цьому під час прес-конференції наголосив голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко.

За його словами, граничний термін подання декларації з податку на прибуток – 9 листопада нинішнього року. Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» від 5.7.2012р.№5083 встановлено новий порядок звітності та сплати податку на прибуток підприємств з 1 січня 2013р. У той же час декларація податку на прибуток за підсумками фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2012р. (в режимі перехідного періоду) формує базу для нарахування та сплати авансових платежів за січень-лютий 1013 року, у розмірі 1/9 частини.
Взагалі вищезазначені зміни передбачають значне спрощення нарахування та сплати податку на прибуток, а саме: підприємства загальної системи оподаткування, які за 2012 рік матимуть доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, менші ніж 10 мільйонів гривень, а також новостворені та неприбуткові установи (організації) будуть сплачувати податок на прибуток на підставі декларації, яку подаватимуть до органів ДПС за звітний рік. Тоді як зараз така звітність подається щоквартально, відповідно сплачується і податок.
Також Ігор Станіславович нагадав, що всі суб’єкти підприємницької діяльності, зацікавлені у покращенні податкової системи, можуть протягом місяця надавати свої пропозиції до органів ДПС для формування Програми лібералізації податкової політики на 2013-2014 роки. Для зручності платників податків у Центрах обслуговування платників податків по всій області встановлено спеціальні скриньки.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool