БЖД на Кіровоградщині

Лютий 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1291 | Коментарі: 0

Стан протипожежного захисту лікувально-профілактичних закладів та культових споруд розглянуто на засіданні обласної ради безпечної життєдіяльності населення. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

21 лютого у Кіровограді відбулося засідання обласної ради безпечної життєдіяльності населення, на якому розглядалися питання стану протипожежної безпеки лікувально-профілактичних закладів та культових споруд на території області. Доповідав начальник Управління Держтехногенбезпеки полковник служби цивільного захисту Ігор Парфьонов.
Ігор Вікторович зазначив, що січневі перевірки лікувально-профілактичних установ органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки засвідчили недостатню увагу з боку місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування питанням пожежної безпеки медичних закладів, про що свідчать виявлені порушення. З метою виправлення ситуації запропоновано управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації проаналізувати стан організаційно-практичної діяльності апарату управління та його структурних підрозділів щодо організації усунення протипожежних недоліків та спільно з місцевими органами виконавчої влади і самоврядування при коригуванні бюджетних показників на 2012 рік передбачити видатки на проведення капітальних протипожежних заходів у лікувально-профілактичних установах.
У грудні минулого року перевірявся стан протипожежного захисту культових споруд. Відмічено певні організаційні протипожежні заходи, що проводяться релігійними конфесіями, зокрема призначення відповідальних за дотриманням протипожежного режиму, з якими проводяться відповідні інструктажі. Питання протипожежного захисту розглядаються на єпархіальних зборах, на які запрошуються працівники органів пожежної та техногенної безпеки. Також священнослужителі під час проповідей та бесід з прихожанами звертають їхню увагу на правила безпеки у побуті. Та все ж протипожежний стан багатьох будівель та споруд потребує суттєвого поліпшення. Тож рішенням ради рекомендовано керівництву релігійних конфесій поліпшити стан пожежної безпеки культових споруд. Головуючий на засіданні перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко закликав керівників на місцях допомогти священикам у вирішенні проблеми.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool