Борг ОКВП «Дніпро-Кіровоград» перед енергопостачальною компанією перевищує 32 мільйони гривень

Липень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 902 | Коментарі: 0

Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго» стурбована ситуацією, що склалася з розрахунками за спожиту електроенергію обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград».

 За 2012 рік і першу половину 2013 року ОКВП «Дніпро-Кіровоград» заборгувало енергопостачальній компанії більше 32 мільйонів гривень.

Обставини, в яких опинилося підприємство-боржник, дозволяють йому щомісяця сплачувати лише половину вартості спожитої електроенергії. Усвідомлюючи важливість стабільної роботи підприємства, яке в області надає більше 80% послуг з централізованого водопостачання і водовідведення, ПАТ «Кіровоградобленерго» довгий час ішло назустріч ОКВП «Дніпро-Кіровоград», даючи можливість винайти шляхи вирішення проблеми. На превеликий жаль, ситуація так і не стабілізувалася, що врешті-решт призвело до накопичення такого значного боргу, який нині складає більше 55% загальної заборгованості за спожиту електроенергію в області.

Зауважимо, що ПАТ «Кіровоградобленерго» сповідує принцип повного та своєчасного розрахунку з державним підприємством «Енергоринок» за куповану електроенергію. Таким чином, тягар заборгованості ОКВП «Дніпро-Кіровоград» ліг на ПАТ «Кіровоградобленерго». Для того, аби розраховуватися з державою, енергопостачальна компанія змушена залучати кредитні кошти.

Нині ресурси, які дозволяли ПАТ «Кіровоградобленерго» нести цей фінансовий тягар замість підприємства-боржника, вичерпано. В той же час перспектива погашення заборгованості є досить примарною. Існує цілком реальна загроза порушення графіків розрахунків з ДП «Енергоринок», що в свою чергу потягне не лише застосування до ПАТ «Кіровоградобленерго» штрафних санкцій, а й може призвести до обмеження електропостачання області. Мабуть, не варто зайвий раз пояснювати, чим це може обернутися для промисловості, сільського господарства, бюджетної й соціальної сфер та населення Кіровоградщини.

Враховуючи те, що ОКВП «Дніпро-Кіровоград» знаходиться в спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, ПАТ «Кіровоградобленерго» звертається до керівництва області з проханням втрутитися в ситуацію і посприяти погашенню заборгованості водопостачального підприємства та нормалізації його поточних платежів за спожиту електроенергію.

Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго».


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool