Безхатченкам потрібен притулок!

Вересень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1777 | Коментарі: 0

Проблема бездомності в Україні виникла не вчора. Але, тривожною є тенденція активного зростання бездомних громадян та безпритульних дітей. В Кіровоградській області, наприклад, не існує жодного закладу чи установи які б опікувались безхатченками. Тож, змінити ситуацію, мають на меті представники громадської організації «Територія успіху», розпочавши кампанію «Безхатченки – потребують допомоги!»

Безпритульні..так, чи інакше, кожного дня, будь якої пори року, незважаючи на погоду та час ми зустрічаємо їх. Вони всюди: на вокзалах, ринках, парках, біля церкви.. навіть просто вийшовши з дому, щоб винести сміття можна побачити таких людей. Звісно, відношення до них в суспільстві неоднозначне. Хтось нервово лаючись (не зрозуміла слова !) вигукує: «Працювати іди, а не просиш сидиш», хтось гидливо відвертає обличчя. Є і інші, хто переймаючись проблемою таких людей, намагається допомогти: харчами, грошима, чим може. Ясно одне, що така велика кількість бездомних на вулиці - це тривожний сигнал, це не є нормальним в наш час великих розвинених технологій та можливостей. До того ж треба пам’ятати, попри усталений стереотип сприйняття бездомних, що вони опиняються на вулиці не з власної волі, і, тим більше, не від гарного життя. Ситуація складається таким чином, що проблеми більшості людей-безхатченків, взмозі вирішити лише держава. Та для органів влади вони мов би невидимки: їх не помічають, про них не хочуть знати і чути. Їх не існує.
Отже, розуміючи, що час починати змінювати ситуацію, представники громадської організації «Територія успіху», розпочинають кампанію, направлену на допомогу бездомним громадянам. Завдання організатори ставлять перед собою не прості. «Розпочатою діяльністю, ми прагнемо ліквідувати інформаційний вакуум навколо проблем безпритульних, - зазначає керівник організації «Територія успіху» Інга Дуднік,- також, плануємо надавати соціальну та правову допомогу особам, що не мають постійного місця проживання. А основне, прагнемо зробити все можливе, щоб нарешті у Кіровограді було створено Центр соціальної реабілітації для безпритульних».
Для досягнення своєї мети, спеціалісти організації планують проводити тренінги для волонтерів, які будуть безпосередньо працювати із безпритульними. Також планується організація соціального патрулювання. В патрулюванні візьмуть участь соціальні та медичні працівники. Раз на тиждень машина з гарячим харчуванням, з медичною сестрою буде виїжджати на місця дислокації безпритульних. Буде проведено акцію милосердя, круглі столи та випущено друковану продукцію.
Організатор запрошують усіх бажаючих долучатися до проведення кампанії та внести свій вклад в вирішення проблеми подолання безпритульності.


Контактна особа: Інга Дуднік, тел.. (0522) 27-09-63.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool