Андрій Райкович здійснив інспекційну поїздку до 29-ї загальноосвітньої школи

Червень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1365 | Коментарі: 0

Кіровоградський міський голова Андрій Райкович в рамках контролю підготовки закладів освіти обласного центру до нового навчального року здійснив інспекційну поїздку до загальноосвітньої школи №29.

Школа за кіровоградськими мірками невелика, тут навчаються 315 учнів. Сьогодні останній день шкільний таборів і у приміщенні школи розпочнеться ремонтний сезон.

- У нас декілька проблем, які ми не вирішимо своїми силами, - говорить директор школи Лариса Смага. – Перша – це шкільний дах. Якось нам не щастить з підрядниками, скільки його не ремонтують – протікає. Сліди вологості добре видно у спортивному залі. А у актовому залі – не працює система опалення. Загалом взимку у класних кімнатах температурний режим ще витримується, а от у коридорах школи, спортивному і актовому залах стовпчик термометра не піднімається вище 14 градусів.

Не вистачає у школи і сучасних комп’ютерів. У класі інформатики їх шість і всі вони мають поважний вік. Проблемою, чи важким тягарем, лежить на плечах закладу і старе приміщення школи. Воно не використовується у навчальному процесі, але його доводиться опалювати взимку, стерегти від постійних спроб металевих вандалів поцупити решітки з вікон чи ту ж систему опалення, стіни будинку почали руйнуватися.

- З комп’ютерами питання знімемо, у бюджеті на 2016 рік закладена необхідна сума на оновлення комп’ютерних класів і десять комп’ютерів школа отримає – потрібно іти у ногу з часом, - запевнив Андрій Райкович. – З ремонтними роботами необхідно провести обстеження, скласти кошторис і тоді будемо поетапно вирішувати, що ремонтувати цього року, а що і передбачити на наступний. Але до першого вересня школа має бути повністю готова до нового навчального року. Ми приймаємо триста дітей на навчання, ми повинні забезпечити, щоб навчальний процес проходив для них у комфортних і безпечних умовах. Для цього будемо використовувати різні можливості – і бюджетні, і розраховуємо на допомогу соціально – відповідального бізнесу.

Щодо старого приміщення школи, міський голова доручив його повністю огородити, перекривши доступ випадковим особам і проконсультуватися з управлінням власності міської ради з подальшою перспективою використання будинку.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool