Андрій Райкович вручив членам товариства політв’язнів та репресованих матеріальну допомогу

Травень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

Сьогодні, 13 травня, у переддень відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій, міський голова Андрій Райкович зустрівся з активістами Кіровоградського міського товариства політв’язнів та репресованих на чолі з головою організації Віктором Полтавцем.

    Андрій Райкович відзначив надзвичайну роль товариства у справі виховання підростаючого покоління, молоді міста, прищеплення їм почуття патріотизму, внутрішньої гідності. Такі якості, відзначив очільник міста формуються з дитинства.
    - Ми дуже розраховуємо на співпрацю з членами товариства, - наголосив Андрій Райкович. – Хто, як не люди, що пережили страшні  переслідування і не зламалися мають право донести правду нашій молоді, допомогти їй розібратися з вибором між перспективами руху до Європейського Союзу, де панують демократичні цінності і поверненням до тоталітарного минулого. Я не з чуток знаю, що таке політичні репресії. Мій рідний дід пройшов через  пекло сталінських таборів, які забрали 10 років його життя. Тож можу сказати, що це була величезна трагедія українського народу.
    Андрій Райкович ознайомив колишніх репресованих з роботою по підтримці у належному стані пам’ятних знаків у Кіровограді, пов’язаних тими важкими часами. Він запевнив, що міська влада докладе усіх зусиль, щоб у Кіровограді нарешті з’явився гідний пам’ятник Жертвам голодоморів.
    За інформацією міського голови, вже завершується етап, коли архітектори надають свої пропозиції і тепер постає головне завдання – проаналізувати і обрати варіант, який би гідно вшанував невинно загиблих і міг би бути встановлений, виходячи з можливостей міського бюджету.
    Міський голова під час зустрічі також вручив матеріальну допомогу по тисячі гривень кожному восьми членам товариства  і побажав їм здоров’я, міцного духу  і ще довгих соціально – активних років життя.
    У свою чергу, Віктор Полтавець щиро подякував міському голові за увагу, яку сьогодні міська влада приділяє соціальному захисту, медичному обслуговуванню, вирішенню побутових проблем людей, які свого часу постраждали від репресивної державної машини. Користуючись нагодою, Віктор Полтавець звернувся до Андрія Райковича з проханням облаштувати східці до пам’ятного знаку “Борцям за волю України – жертвам політичних репресій”. Міський голова відразу віддав необхідні доручення і пообіцяв, що долучиться до цієї справи особисто і звернеться до інших меценатів у Кіровограді, представників соціально – відповідального бізнесу.

Андрій Райкович вручив членам товариства політв’язнів та репресованих матеріальну допомогу

Андрій Райкович вручив членам товариства політв’язнів та репресованих матеріальну допомогу

джерело
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool