Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» завітала до «Бригантини» (ФОТО)

Червень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1380 | Коментарі: 0

У дитячому оздоровчому таборі «Бригантина» щоліта відпочивають діти з усієї Кіровоградщини. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі ТУМНС України в області

Дбають про те, щоб дитячий відпочинок був змістовним і керівництво закладу, і працівники Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області. Саме тому 15 червня вони провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», покликану навчати відпочивальників правилам безпеки.
Дітям нагадали про обережність під час літніх канікул, зокрема, як поводитися на воді та з вогнем, оскільки, звичайна людська недбалість часто призводить до надзвичайних подій. Як бійці МНС рятують потерпілих та борються з вогнем діти побачили на власні очі. Малим глядачам запропонували уявити, що в одній з будівель сталася пожежа – прибувши на місце події, начальник караулу, дає команду: провести розвідку та почати гасіння умовної пожежі. У приміщенні, де виникло займання, знаходилася непритомна людина. Під оплески бійці провели евакуацію потерпілого, який втратив свідомість від отруєння чадним димом.
Не менший захват викликало і гасіння пожежі за допомогою різних типів пожежних стволів: за допомогою генератора піни та лафетного ствола. Діти дізналися, що з вогонь ліквідовують водою та піною, в залежності від того, які речовини зайнялися.
Діти теж підготували для рятувальників сюрприз: спеціально для акції вигадали нові назви та девізи для своїх загонів. «Запальнички», «Вогнегасники», «Вогнеборці» вразили організаторів своїми гучними віршами.
Також на дітей чекали конкурси, де вони швидко одягали бойовий одяг, розгортали пожежні рукави та мірялися у вмінні правильно одягати протигаз. Бажаючих було багато, адже такі конкурси створені саме для таких енергійних дітей, як вихованці «Бригантини». Всі переможці отримували від працівників МНС подарунки. Долучилися до конкурсу і вихователі, які теж влучно розгорнули пожежні рукави.
Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» проводитимуться у дитячих таборах впродовж усього літа, щоб малеча та підлітки пам’ятали про безпеку власного життя не лише за шкільними партами.

Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» завітала до «Бригантини» (ФОТО)

Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» завітала до «Бригантини» (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool