Аграрії Кіровоградщини зустрілись із Головою ДПС України Олександром Клименком

Червень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 974 | Коментарі: 0

Під час зустрічі в Одесі посадовець підкреслив – податкова служба сподівається, що державна підтримка аграріїв за рахунок податкових пільг призведе до підвищення інвестиційної привабливості сільського господарства. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

За словами Голови ДПС України Олександра Клименка, державна підтримка вітчизняного аграрного сектору за рахунок податкових пільг повинна отримати віддачу у вигляді реальних інвестицій в розвиток інфраструктури та оновлення обладнання, збереження потенціалу земельних ресурсів, на підтримку і розвиток українських сіл та їхніх мешканців.
Він нагадав, що в рамках спеціального режиму оподаткування сільгоспвиробникам минулого року залишили на розвиток 13,2 млрд. нарахованих сум ПДВ. В поточному році державна підтримка за цією методикою становить 4,9 млрд. грн. Такі преференції мають 15,7 тис. платників. Разом з тим, позитивна динаміка розвитку АПК дозволила підвищити податкові надходження від підприємств галузі. Так, минулого року сільгоспвиробники перерахували до бюджету 20,1 млрд. грн., що на 3,2 млрд. грн. більше ніж у 2010 році. У січні-квітні поточного року до бюджету вже сплачено 5,3 млрд. гривень.
Проте, за словами Голови ДПС України Олександра Клименка, є одна проблема – сільгоспвиробників часто використовують у схемах ухилення від оподаткування. Пільгові суми витрачаються не за призначенням – за підрахунками податкової служби, не менше 20% «тіні» ховається саме в АПК. Тому наше спільне завдання – зробити так, щоби інвестиції та державна підтримка були спрямовані на тих, хто здатен скористатися цим на користь державі.
З огляду на це, керівник податкової також виступив з ініціативою створення спільної робочої групи, до якої входитимуть представники ДПСУ та Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України. Експерти цієї групи працюватимуть над покращенням адміністрування земельного податку та вирішенням питань оподаткування аграрної галузі.
Також під час зустрічі Голова ДПС України Олександр Клименко відповів на численні запитання представників агропромислового бізнесу та пообіцяв, що їх пропозиції по вдосконаленню Податкового кодексу будуть обов’язково враховані в законодавчих ініціативах податкової служби.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool