620 бібліотек отримають комп'ютерну техніку від Програми «Бібліоміст» для задоволення потреб громадян у сучасних умовах

Лютий 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1247 | Коментарі: 0

66,3% населення України не мають регулярного доступу до Інтернету, який є обов'язковою умовою самореалізації у сучасному інформаційному суспільстві. 

Програма «Бібліоміст» уже протягом майже трьох років долає цифрову прірву, модернізуючи публічні бібліотеки. Уже приблизно 1 000 бібліотек в Україні надають безкоштовний доступ до всесвітньої мережі, навчають використовувати інформаційні технології, впроваджують сучасні послуги та розширюють коло відвідувачів. Сучасні бібліотеки сприяють культурному та соціально-економічному розвитку держави. Сьогодні Програма «Бібліоміст» оголошує іще 620 бібліотек, що пройшли конкурсний відбір на отримання комп'ютерного обладнання і будуть модернізовані до осені 2012 року. Учасники прес-конференції: заступник Міністра культури України Т.Г. Кохан, Директор програми «Бібліоміст» М. Новак, Президент Української бібліотечної асоціації І.О. Шевченко, Генеральний директор «Майкрософт-Україна» Д.А. Шимків та Виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Є.К. Бистрицький.

Бібліотеки-переможці були визначені у ході відкритого конкурсу комісією експертів, яка складалась із представників Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, провідних українських бібліотек, а також міжнародних та національних громадських організацій. Заявки бібліотек оцінювались, зокрема, за такими критеріями: чітке розуміння потреб громади, спроможність налагодити партнерство з владою та громадою для реалізації проекту та зацікавленість у наданні громадам інноваційних послуг. Необхідною умовою конкурсу також було зобов'язання з боку місцевої влади взяти на себе витрати на Інтернет-підключення та забезпечити участь бібліотекарів у тритижневих тренінгах з новітніх бібліотечних послуг, що проводитимуться у тренінгових центрах програми «Бібліоміст» на базі обласних універсальних наукових бібліотек. На додаток до грантів та технічної допомоги від програми місцева влада виділяє кошти на ремонт приміщень бібліотек та придбання нового обладнання. Список бібліотек-переможців опублікований на веб-сайті програми «Бібліоміст»: http://www.bibliomist.org/

 

Бібліотеки в Кіровоградській області, щоперемогли у конкурсі й отримають обладнання від програми «Бібліоміст» у рамках третього раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету»

 

Кіровоградська область

Бібліотеки-переможці

 

Голованівська районна бібліотека для дорослих ім. Шеврякова

Голованівська районна бібліотека для дітей

Межирічківська сільска бібліотека-філія

Побузька міська бібліотека для дорослих

Побузка міська бібліотека для дітей

Пушкінська сільська бібліотека

 

Бобринецька районна бібліотека для дорослих

Бобринецька районна дитяча бібліотека 

Витязівська сільська бібліотека

Федіївська сільська бібліотека

 

Гайворонська центральна районна бібліотека

Гайворонська районна дитяча бібліотека

Заваллівська бібліотека-філія №10


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool