150 учасників акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» подарували Кіровоградщині новий ліс (ФОТО)

Квітень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1905 | Коментарі: 0

12 квітня відбувся обласний захід в посадки лісу в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», завершуючи Тиждень лісу на Кіровоградщині, що тривав з 6 квітня. Сама ж акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» розпочалась 21 березня. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Урочиста посадка молодого лісу за участі понад 150 осіб, серед яких була і молодь, і працівники обласного управління лісового та мисливського господарства й державної лісової охорони, і представники обласної та районної влади, громадськості, засобів масової інформації, відбувалась у Чорному лісі на базі ДП «Чорноліський лісгосп».

Перед тим, як розпочати створення нового лісу, учасників Акції привітали заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Захарченко та перший заступник Наталія Ревенко, голова обласного Товариства лісівників Валентина Токарчук та представники районної влади. Після цього для тих учасників, які ще ніколи не висаджували дерева, лісничі усіх лісництв Чорноліського лісгоспу, озброївшись своїм професійним приладдям – мечем Колесова – провели майстер-класс та продемонстрували, як необхідно висаджувати деревця, аби не пошкодити коріння та щоб майбутній ліс прижився.
Близько 4 тис. саджанців дуба червоного, клена гостролистого, абрикоси, липи дрібнолистої на 1 гектарі землі, що знаходиться в оточенні зрілих дерев, висадила дружня громада природолюбів. Молодь працювала під керівництвом досвідчених лісівників, і завдяки цьому робота пішла швидко та невимушено, незважаючи на те, що така праця – не з легких.
Після завершення посадки всі присутні члени учнівських лісництв отримали солодкі подарунки за участь в акції. Вони також автоматично стали учасниками конкурсу «Посади та збережи своє дерево», отримавши саджанці липи, які зможуть висадити біля дому, школи чи там, де забажають. А до 1 вересня вони надішлють обласному Товариству лісівників чи в Обласне управління лісового та мисливського господарства свою фотографію з висадженим деревом. Підсумки цього конкурсу будуть підведені до Дня працівника лісу, що святкується у третю неділю вересня.
А на дорослих учасників очікував сюрприз – аукціон з продажу декоративних саджанців туй, ялівців, самшитів, модрин, кизильників, ялин, і, навіть, екзотичної для наших земель породи гінкго – так званого дерева кохання. Кошти ж, які були виручені з цього аукціону, збагатять призовий фонд конкурсу на кращий дитячий малюнок та твір «Людина і Ліс», що відбудеться вже зовсім скоро.
А от святковий обід на лоні природи після гарної роботи – це вже традиційне завершення всіх лісівничих акцій та заходів. На додачу – чудові пісенні номери від колективів шкільних лісництв, які вражали не тільки своїм величезним репертуаром, а ще й умінням талановитих юнаків та юначок виступати навіть у таких непристосованих для цього умовах, перетворивши звичайнісінький лісовий краєвид у справжній видовищний концерт.
На завершення заходу було проведено святкову безпрограшну лотерею, в якій кожен отримав щось «лісове» на згадку про цей день. Серед призів були і різні вироби з дерева, і приладдя для догляду за рослинами, і різноманітні дрібнички лісової тематики – без посмішки та подарунку не залишився жоден учасник.
Такі заходи лісівники проводять по усій області, запрошуючи взяти в них участь всіх охочих. І на запрошення радо відповідають згодою дуже багато людей. Лісівники ніколи не відмовляються від такої допомоги, адже вірять, що людина, яка садила ліс, ніколи його не понівечить та не знищить. Тому що ліс – це справжнє багатство. Це коштовність, яку неможливо придбати – її можна бережливо створити, спільно виростити та зберегти для того, щоб наше майбутнє було чистим, повітря - свіжим, а Кіровоградщина – дужою та зеленою.

150 учасників акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» подарували Кіровоградщині новий ліс (ФОТО)

150 учасників акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» подарували Кіровоградщині новий ліс (ФОТО)

150 учасників акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» подарували Кіровоградщині новий ліс (ФОТО)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool