У Кропивницькому презентували виставку-досьє «Літературні обрії»

Вересень 17, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 80 | Коментарі: 0

З нагоди 160-річчя від дня народження Михайла Михайловича Коцюбинського, українського письменника, драматурга, громадського діяча у бібліотеці-філії №10 презентована виставка-досьє «Літературні обрії».

Михайло Коцюбинський – видатний естет і людинознавець. Сонце природа і людина – три виміри творчості письменника, тому називають його ще сонцепоклонником. Завдяки його напрацюванням українська література поповнилась творами у стилі психологічної прози та неоромантизму.

Протягом дня відвідувачі знайомились з життєвим та творчим доробком письменника-модерніста, з цікавими фактами із життя видатного художника слова.

Письменник був високоосвіченою людиною і читав дуже багато, знав дев’ять мов. Літературний доробок Михайла Коцюбинського становить більше п’ятдесяти творів. Найбільш відомими серед читачів стали «Intermezzo», «Дорогою ціною», «Тіні забутих предків».

Надзвичайний талант письменника вражає глибиною осягнення людської душі, музичністю слова, що дає можливість читачеві і сьогодні захоплюватися творами Михайла Коцюбинського – майстра імпресіоністичного малюнка..


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool