Портал Dozorro: «інструкція» для українців

Травень 03, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

Інститут аналітики та адвокації випустив дві наочні відеоінфографіки. У роликах мультиплікаційна родина стикається з знайомими кожному українцю проблемами, а також розповідає, як контролювати публічні закупівлі у школах та закладах ЖКГ особисто.

Портал DoZorro створений у 2016 році. Однією з його головних функцій є те, що кожен (постачальник, замовник, контролюючий орган або громадянин) може дати зворотній зв’язок по будь-якій закупівлі і слідкувати на що витрачають бюджетні кошти, тобто податки українців. 

- В Україні працює Dozorro-спільнота. Це громадські організації, які активно моніторять закупівлі. Їх головна мета – виявити або попередити недоліки, пов’язані з використанням електронної системи Prozorro. – розповідає експерт з публічних закупівель ІАА Поліна Колганова. – Також зараз на Dozorro реєструються та працюють і замовники, які самостійно відповідають на залишені відгуки за їх закупівлями. Але за допомогою

DoZorro контролювати можуть не тільки кваліфіковані спеціалісти, а й пересічні українці. У відео, подекуди кумедні персонажі, на своєму прикладі показали, як користуватися DoZorro.
Обидва відео тривають 100 секунд. За цей час спеціалістам вдалося розповісти покрокову інструкцію використання DoZorro для перевірки закупівель у сфері житлово-комунального господарства чи необхідного закладу освіти.

На онлайн-майданчику зібрані також типові порушення та шаблони звернень, що допоможуть українцям самостійно реагувати на порушення у сфері публічних закупівель.

Довідково: Матеріал розроблено у рамках проекту «Медичні закупівлі місцевого рівня – контроль та реагування», що здійснюється ГО «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки МФ «Відродження»

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool