Перший заступник прокурора області про застосування «закону Савченко» на Кіровоградщині

Травень 20, 2016 | Народний репортер | Переглядів: 1469 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання)», тобто так званий «закон Савченко», застосовано до понад 1300 засуджених.

Про це повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Гой. «З моменту набрання чинності «закону Савченко» в нашому регіоні його застосовано до 1377 осіб, з яких 215 за допомогою цього закону вже вийшли на свободу. Серед них - вбивці, особи, які вчинили пограбування, розбійні напади, інші тяжкі та особливо тяжкі злочини», - зазначив Анатолій Олександрович.

Крім того, за його словами виконання норм вказаного закону викликає певну стурбованість. «На сьогодні двоє осіб після звільнених за цим Законом скоїли такі ж злочини, за які відбували покарання. Це умисне вбивство та заволодіння майном. Зазначене вказує на те, що в Закон необхідно змінити так, щоб злочинець, який скоїв вбивство, грабіж або інший тяжкий злочин, не мав права достроково виходити на свободу», - наголосив перший заступник.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool