«Кіровоградців запитали, що для них значить незалежність» (ФОТО)

Серпень 26, 2011 | Народний репортер | Переглядів: 2696 | Коментарі: 1

Незалежності української держави виповнилося 20 років. Ці роки були сповненні різноманітними подіями, які на сьогоднішній день відображають впевнену в собі незалежну державу.

Наша країна прожила цей період спокійніше, ніж багато її "колег" по радянському минулому, а її суверенітет формально не піддавався серйозним загрозам. Але все ж і через 20 років питання: у чому саме незалежна Україна - залишається актуальним.
І тому, напередодні головного державного свята — Дня незалежності України, Кіровоградська обласна організація «Україна Майбутнього» провела соціологічне опитування: «Паспорт Української Незалежності» на предмет ставлення громадян до незалежності та її святкування.
Як свідчать результати дослідження, суб'єктивне життєсприйняття кіровоградців за роки незалежності істотно покращилося, - так більшість мешканців міста у всіх вікових групах підтримують незалежність України. Якщо б відповідний референдум відбувався сьогодні, то за незалежність проголосували 56,6 % громадян, проти — 17,5 %. Не прийшли б на дільниці або не визначилися зі своїм рішенням 21,3 % кіровоградців.
Згідно з опитуванням, наші співвітчизники пишаються тим, що живуть в Україні, щиро називають себе патріотами і цінують свою країну. Громадянами незалежної держави вважають себе переважна більшість кіровоградців (55,3 %), протилежної думки дотримується (19,6 %), не визначилось (17,9 %) респондентів.
Відповідно до опитувального листа, на думку пересічного громадянина міста основним автором незалежності України є громадяни, цю думку поділяють (60,0 %). Зокрема серед опитуваних (20,4 %) вважають, що влада повинна займатись розбудовою незалежної держави, але й твердження, що саме випадковий збіг обставин грає значну роль у створенні незалежності держави підтримали (17,0 %) кіровоградців.
Варто зазначити, що мешканці обласного центру все ж таки вірять, що майбутнє незалежної України знаходиться в їх руках. Так 58,3 % опитаних вважають своїм обов’язком долучитись до створення майбутнього держави, та на противагу цьому 12,4 % вважають, що будувати майбутнє України повинна молодь, те що саме влада повинна будувати державу відповіли 21,3 %.
На думку більшості опитаних на питання чи має незалежна Україна стати повноцінним учасником міжнародної спільноти (65,1 %) респондентів вважає, що пріоритетом української зовнішньої політики є входження до міжнародних організацій, стільки ж опитаних дотримуються протилежної точки зору, а саме Україна повинна бути незалежна ні від кого.
Спираючись на ситуацію, яка склалась на сьогоднішній день хотілось би зазначити, що оптимістичним є те, що більшість кіровоградців (75,0 %) все ж таки погоджуються з програмним принципом «України Майбутнього», що майбутнє починається сьогодні. Це підтверджується і тим фактом, що переважна більшість кіровоградців, вважає себе патріотами своєї держави.
Дослідження проводилось з 22 по 24 серпня 2011 року. Було опитано 620 респондентів віком від 18 років у місті Кіровограді.
Цікаво було б підбити підсумки такого опитування через 20 років – впевнені, що Україна стане більш вільною, справедливою, безпечною, адже тут суворо дотримуються прав і свобод людини, тут не має дискримінації за мовною, національною чи гендерною ознакою, тут священна і недоторкана приватна власність, тут чітко функціонують механізми відкритої політичної та економічної конкуренції.
За результатами соціального опитування можна зробити висновок, що громада нашого міста, все ж таки на перекір всьому, прагне до гармонії свободи й совісті, власності та солідарності.

«Кіровоградців запитали, що для них значить незалежність»

«Кіровоградців запитали, що для них значить незалежність»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool