You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

«Кіровоградців запитали, що для них значить незалежність» (ФОТО)

Серпень 26, 2011 | Народний репортер | Переглядів: 2736 | Коментарі: 1

Незалежності української держави виповнилося 20 років. Ці роки були сповненні різноманітними подіями, які на сьогоднішній день відображають впевнену в собі незалежну державу.

Наша країна прожила цей період спокійніше, ніж багато її "колег" по радянському минулому, а її суверенітет формально не піддавався серйозним загрозам. Але все ж і через 20 років питання: у чому саме незалежна Україна - залишається актуальним.
І тому, напередодні головного державного свята — Дня незалежності України, Кіровоградська обласна організація «Україна Майбутнього» провела соціологічне опитування: «Паспорт Української Незалежності» на предмет ставлення громадян до незалежності та її святкування.
Як свідчать результати дослідження, суб'єктивне життєсприйняття кіровоградців за роки незалежності істотно покращилося, - так більшість мешканців міста у всіх вікових групах підтримують незалежність України. Якщо б відповідний референдум відбувався сьогодні, то за незалежність проголосували 56,6 % громадян, проти — 17,5 %. Не прийшли б на дільниці або не визначилися зі своїм рішенням 21,3 % кіровоградців.
Згідно з опитуванням, наші співвітчизники пишаються тим, що живуть в Україні, щиро називають себе патріотами і цінують свою країну. Громадянами незалежної держави вважають себе переважна більшість кіровоградців (55,3 %), протилежної думки дотримується (19,6 %), не визначилось (17,9 %) респондентів.
Відповідно до опитувального листа, на думку пересічного громадянина міста основним автором незалежності України є громадяни, цю думку поділяють (60,0 %). Зокрема серед опитуваних (20,4 %) вважають, що влада повинна займатись розбудовою незалежної держави, але й твердження, що саме випадковий збіг обставин грає значну роль у створенні незалежності держави підтримали (17,0 %) кіровоградців.
Варто зазначити, що мешканці обласного центру все ж таки вірять, що майбутнє незалежної України знаходиться в їх руках. Так 58,3 % опитаних вважають своїм обов’язком долучитись до створення майбутнього держави, та на противагу цьому 12,4 % вважають, що будувати майбутнє України повинна молодь, те що саме влада повинна будувати державу відповіли 21,3 %.
На думку більшості опитаних на питання чи має незалежна Україна стати повноцінним учасником міжнародної спільноти (65,1 %) респондентів вважає, що пріоритетом української зовнішньої політики є входження до міжнародних організацій, стільки ж опитаних дотримуються протилежної точки зору, а саме Україна повинна бути незалежна ні від кого.
Спираючись на ситуацію, яка склалась на сьогоднішній день хотілось би зазначити, що оптимістичним є те, що більшість кіровоградців (75,0 %) все ж таки погоджуються з програмним принципом «України Майбутнього», що майбутнє починається сьогодні. Це підтверджується і тим фактом, що переважна більшість кіровоградців, вважає себе патріотами своєї держави.
Дослідження проводилось з 22 по 24 серпня 2011 року. Було опитано 620 респондентів віком від 18 років у місті Кіровограді.
Цікаво було б підбити підсумки такого опитування через 20 років – впевнені, що Україна стане більш вільною, справедливою, безпечною, адже тут суворо дотримуються прав і свобод людини, тут не має дискримінації за мовною, національною чи гендерною ознакою, тут священна і недоторкана приватна власність, тут чітко функціонують механізми відкритої політичної та економічної конкуренції.
За результатами соціального опитування можна зробити висновок, що громада нашого міста, все ж таки на перекір всьому, прагне до гармонії свободи й совісті, власності та солідарності.

«Кіровоградців запитали, що для них значить незалежність»

«Кіровоградців запитали, що для них значить незалежність»
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool