На Кіровоградщині піротехніки знешкодили майже 140 боєприпасів

Грудень 15, 2008 | Стрічка | Переглядів: 3114 | Коментарі: 0

12 грудня у лісовому масиві поблизу села Підвисоке Новоархангельського району виявлено 133 боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни.

Такий арсенал - серед якого були артилерійські снаряди, міни та гранати, одна з яких навіть ще часів Першої світової - знайшов пошуковий загін “Зелена Брама”. Про знахідку вони повідомили до оперативно-координаційного центру облуправління МНС і вже наступного дня на місці працювали спеціалісти – піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУМНС України в області. Бійцями було обережно складено небезпечний вантаж до автомобіля, який призначений для перевезення вибухонебезпечних предметів, та за межами населених пунктів на підривному майданчику було знищено.  Анатолій Фартушний - почесний пошуковець України, керівник експедиції державної прикордонної служби України розповідає, що окрім зброї періоду війни пошуковим загоном тільки в цьому році знайдено останки 38 бійців та командирів Радянської Армії, імена 4-х з яких встановлено. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool