Тенденції поширення онкології в Україні шокують: У кожного 24 українця рак шкіри, у кожного 75 - меланома

Травень 31, 2012 | Здоров'я та краса | Переглядів: 2732 | Коментарі: 0

18 травня 2012 року пройшов День меланоми в Україні. Україна є однією з 34 країн Європи, які приєднались до панєвропейського проекту. Одночасно у 28 містах України 77 лікарів оглянули 4576 людей із малозабезпечених родин на предмет злоякісних новоутворень на шкірі.

За результатами цьогорічного обстеження в Україні виявлено 61 меланому, 187 раки шкіри та 749 осіб спрямовані у спеціальні онкологічні заклади.
Найбільша кількість виявлених онкозахворювань – у столиці - з 1800 обстежених виявлено 12 меланом та 62 раки шкіри та Севастополі - 4 меланоми та 13 раки шкіри. Вінницька та Рівненська області також потрапили у список, де найбільше виявлено злоякісних новоутворень: 5 меланом, 9 раки шкіри та 4 меланом і 4 раки шкіри відповідно.
Про тенденції поширення меланоми в Україні на підсумковій прес-конференції розповість: координатор програми «Євромеланома» в Україні, доктор медичних наук і громадський діяч Ольга Богомолець, президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів та косметологів (УАЛДВК), завідувач кафедри дерматології і венерології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, професор Віктор Степаненко, відповідальна за медичний розвиток La Roshe-Posay Олена Харченко, генеральний директор Інституту дерматології та косметології доктора Богомолець Лариса Орєхова, Маріам Клименко, головний дермато-венеролог м.Києва.
День меланоми 34 країни Європи відзначають у травні, це програма всесвітнього визнання та значення. З 2009 року координатором проекту «Євромеланома» в Україні є професор Ольга Богомолець. Вона зазначає, що проведення Дня меланоми - це спільна робота лікарів та ЗМІ, бо для того, щоб врятувати життя потрібно бути відповідальним, знати про небезпеку і вчасно виявляти симптоми злоякісного переродження родимки за допомогою системи АКОРД. «Меланома - одна з найпідступніших і агресивних пухлин шкіри. При своєчасній діагностиці і вчасно проведеного лікування життя всіх пацієнтів можно зберегти» - наголошує Ольга Богомолець. Науково-технічний прогрес, зменшення озонового шару, ослаблена імунна система, хронічна депресія і стресс – це основні причини, що провокують новоутворення на шкірі та спричиняють онкозахворювання.
Проведення Дня меланоми в Інституті дерматології і косметології доктора Ольги Богомолець в Києві суттєво технологічно відрізнялося від проведення аналогічних оглядів по Україні. Застосування унікального програмного забезпечення проекту Дистанційної Діагностики Родимок та ІТ технологій дозволило найдосвідченішим лікарям Інституту за один день допомогти сотням пацієнтів. Варто зазначити, що з 4576 пацієнтів 820 осіб було обстежено в Іституті 4 висопрофесійними лікарями, тобто, один лікар дистанційно оглянув 205 людей, ще двоє лікарів контролювали діагностику. Залучення дистанційної технології дозволяє покращити роботу лікаря і збільшити його працездатність та дозволить допомогти більшій кількості людей. Адже незважаючи на велику кількість обстежених у цей день, це тільки 0, 01% від 45 000 000 населення України.
«Головна мета Дня меланоми – це спільна робота лікарів і ЗМІ, які допомагають людям звернути увагу на своє здоров’я. Протягом року 427 ЗМІ підтримало програму Дня меланоми, зокрема, вийшло 42 сюжети на телеканалах, 56 публікацій у друкованих виданнях, 29 радіоефірів, понад 300 інтернет публікацій, що дало можливість дізнатися людям про недугу, яка за досить короткий час забирає життя. Ми сподіваємось, що і надалі ЗМІ будуть надійним партнером адже саме на них покладена велика місія розповісти мільйонній аудиторії глядачів, слухачів, читачів про небезпеку новоутворень на шкірі та попередити її» -неодноразово підкреслює Ольга Богомолець.

Статистика по містах України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool