Кіровоград: зіпсований ювілей

Травень 11, 2015 | Спорт | Переглядів: 2129 | Коментарі: 0

Гра «Зірки» та «Олександрії» на стадіоні «Ніка», безсумнівно, була центральною у 26-му турі.

 

В ній зустрічалися лідер і команда, що навесні демонструє найкращі результати, видавши серію з восьми ігор, в шістьох із яких «Зірка» святкувала перемогу. Це дозволило нашим футболістам з 14-го місця підтягнутися до провідної шістки. А ще не варто забувати, що кіровоградське дербі для обох команд завжди займало особливе місце в усіх чемпіонатах. Не стало воно виключенням і цього разу. Обидвом колективам перемога була дуже потрібна. Команді Володимира Шарана - щоб за чотири тури до фінішу практично зняти питання відносно володарів золотих нагород і здобути путівку до еліти українського футболу. Підопічним Сергія Лавриненка – задля наближення до трійки лідерів, адже поточне шосте місце у світлі успішних ігор червоно-жовтих у весняній частині чемпіонату виглядало б нелогічним та не відповідало б амбіціям і якості ігор наших футболістів.

До звітного туру «Олександрія» підійшла в якості лідера чемпіонату, випереджаючи із 59 очками найближчого переслідувача – дніпродзержинську «Сталь» на 6 пунктів. «Зірка» із 37-ма пунктами в табелі про ранги розташувалася на шостому рядку. Перед дербі червоно-жовті і триколірні завершили свої поєдинки з однаковим рахунком – 0:0. Наші футболісти вдома у 25-му турі не зуміли вразити ворота харківського «Геліоса», а господарі у Комсомольську втратили очки у грі з «Гірником-Спорт». Та не варто забувати: гру з командою Iгоря Жабченка олександрійці проводили без ряду основних гравців. Володимир Шаран у тій зустрічі дав відпочити одразу декільком гравцям основи з єдиною метою – отримати суттєву перевагу в грі з «Зіркою». Наставник нашої команди в грі з «Олександрією» не міг розраховувати на двох футболістів – Григорія Баранця, який пропускав поєдинок через перебір жовтих карток, і травмованого Максима Ковальова.

Звісно, в цій стратегічній боротьбі господарі були фаворитами. Вони одразу взяли м’яча під свій контроль, але наші захисні редути були непрохідними. Оборона «Зірки» спочатку грала досить щільно, і не дозволяла жовто-чорним особливо розвернутися, хоч перші хвилин десять господарі і продемонстрували гостям, що недаремно є лідерами в першій лізі. «Олександрія» використовувала активно фланги та довгі передачі вперед, але «перебігати» наших захисників господарі не змогли.

Поступово команда Сергія Лавриненка відтіснила олександрійців від своїх воріт, намагаючись за рахунок активності створити щось небезпечне біля воріт Андрія Новака. І момент виник: після подачі кутового м’яч мав влітати у ворота господарів, у яких на мить виникла «пожежа», але спочатку голкіпер, а потім захисники врятували команду, перевівши м’яч на інший кутовий, з якого вже такої небезпеки гості не створили. Загалом, до перерви на полі більше точилася позиційна боротьба, відтак моменти біля воріт обох команд були рідкістю. Проблему в одному епізоді «Зірці» створив сам голкіпер Павло Поштаренко, невпевнено зігравши на виході. На щастя, його підстрахували партнери. Фактично, це була єдина серйозна помилка нашого воротаря, який потім декілька разів серйозно врятував команду.

Але наприкінці тайму кіровоградці заграли агресивніше і олександрійські вболівальники змушені були підганяти свою команду вигуками з фанатського сектору. Активно діяв попереду Роман Локтіонов, який виступав на рідному для себе стадіоні. У «Зірки» також запам’яталися удари Бацули та Щедрого, які намагалися пробити Новака здалеку.

Стартові 15 хвилин другого тайму вирішили долю всього дербі. Вже на 49-й хвилині у дуже спірному моменті, коли на газоні опинилися і наш захисник Олександр Кучеренко, і нападник «Олександрії» Віталїй Пономар, арбітр матчу призначив пенальті, який реалізував Василь Грицук. «Зірка» була змушена відігруватися, але пропущений гол лише дезорієнтував наших футболістів, і біля воріт «Зірки» протягом наступних 10 хвилин виникло ще декілька небезпечних моментів. Лише майстерність Поштаренка після ударів Пономаря та Грицука не дозволила суперникам збільшити перевагу. Подальша наполегливість господарів знову увінчалася успіхом. На 60-й хвилині Віталій Пономар скористався помилкою захисту кіровоградців, і вдруге примусив Поштаренка виймати м’яча з сітки власних воріт.

В такій ситуації гості пішли на вимушений ризик, оголюючи тили, але обрана тактика себе швидко виправдала. На 68-й хвилині Андрій Мостовий посадив на п’яту точку захисника господарів, увірвався лівим флангом до штрафного майданчику, навісив на Бацулу, який головою перевів м’яч до воріт «Олександрії», скоротивши відставання до мінімуму.

У «Зірки» залишалося ще чимало часу, але кіровоградці нерідко помилялися в простих ситуаціях. У складі «Олександрії» Пономар міг на 74-й хвилині стати автором дублю, якби цьому не завадив Поштаренко, який виграв очну дуель у нападника господарів.

«Зірка» спробувала організувати фінальний штурм, під час якого найбільше запам’ятався удар Кучеренка з дальньої відстані, після якого у господарів відлягло від серця. В решті ж моментів олександрійці вміло затягували час, дбаючи про власні ворота та нівелюючи активність «Зірки».

Перемога «Олександрії» 2:1 перервала 9-матчеву безпрограшну серію «Зірки», а також зіпсувала ювілей: це був для нашої команди 700-й матч у національних чемпіонатах України.

На після матчевій прес-конференції виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко відзначив, що на полі велася безкомпромісна боротьба, що мала сподобатися глядачам, привітав «Олександрію» з практично вирішеним завданням по виходу до Прем’єр-ліги, і побажав там показувати хорошу гру та результати. Загалом Сергій Дмитрович відзначив, що гра була рівною, і були програні лише перші 12-ть хвилин на старті другої чверті, які і вирішили долю поєдинку. Коментувати суддівство керманич «Зірки» відмовився, зауваживши, що воно залишиться на совісті арбітрів. За його словами починаючи з навчально-тренувальних зборів в основній обоймі команди 13-ть гравців, тоді ж як молодь же поки що не готова до таких ігор.

Головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран певна річ, лишився задоволеним перемогою в «найголовнішому» матчі сезону. Нульова нічия після першого тайму не влаштовувала господарів, тому сказані ним у перерві слова гравці почули. Він зазначив, що його хлопці додали в агресивності, колективному відборі м’яча, активно почали переходити до швидких контратак і незважаючи на напругу, зуміли досягти бажаного результату.

ФК «Олександрія» (Олександрія) – «Зірка» (Кіровоград) – 2:1 (0:0).

10 травня 2015 року (неділя). Початок матчу о 18:00. Олександрія. Стадіон «Ніка». 6800 глядачів. +22 С. Чемпіонат України, перша ліга. 26-й тур.

Арбітр: Микола Балакін (Київ).

Асистенти арбітра: Клименко Тарас (Київ), Левченко Максим (Кривий Ріг).

4-й арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).

Спостерігач арбітражу: Геренда Євген (Калуш).

«Олександрія»: 54. Новак Андрій, 2. Сухоцький Артем, 5. Ломко Олександр, 9. Пономар Віталій (29. Коломоєць Юрій, 83), 13. Чорній Артем (6. Леонов Дмитро, 90+2), 22.ГрицукВасиль (к/к), 25. Мягков Павло, 26. Шендрік Антон, 27. Старенький Сергій (28. Бідловський Володимир, 86), 45. Степанюк Руслан (14. Чепурненко Євген, 73), 87. Басов Сергій. Запасні: 24. Леванідов Владислав, 17. Голенков Антон, 32. Імереков Максим. Головний тренер: Шаран Володимир.

«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег (к/к), 4. Мостовий Андрій, 5. Бочкур Роман, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем (21. Загальський Ігор, 83),11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис, 18. Кучеренко Олександр, 77. Чичиков Олексій, 99. Локтіонов Роман (50. Акименко Олександр, 72). Запасні: 41. Льопка Роман, 7. Сідельник Денис, 13. Бочак Роман, 20. Фатєєв Дмитро, 85. Керножицький Сергій. В. о. головного тренера: Лавриненко Сергій.

Голи: 1:0, Грицук Василь (49, з пенальті); 2:0, Пономар Віталій (60); 2:1, Бацула Андрій (68).

Попередження: Бацула Андрій (7), Мостовий Андрій (19), Шендрік Антон (22), Чорній Артем (31), Кучеренко Олександр (48).

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool