«Чорноморець» (Одеса) - «Зірка» (Кропивницький) -3:3

Грудень 09, 2017 | Спорт | Переглядів: 1890 | Коментарі: 0

У заключному матчі 2017 року кропивницька «Зірка», на виїзді, зіграла в результативну нічию − 3:3 з одеським «Чорноморцем».

Але не буде перебільшенням те, що саме підопічні Романа Монарьова, які діяли в цьому протиборстві грали з позиції сили, виглядали значно краще за суперників і забили тричі, більше заслуговували на перемогу.

Й наші футболісти, які вперше в цьому чемпіонаті провели дуже цілісний та впевнений матч, були близькі до того, аби здобути заслужені три очки, але одесити добре використували наші незначні помилки в захисті й таки змогли звести матч внічию. Це був той випадок, коли ми більше втратили, ніж здобули.

Протягом усього першого тайму наша команда атакувала більше за суперника та пропустила ще до перерви. На початку другої половини протистояння Олексій Чичиков відновив паритет, та гол Бамби знову вивів «моряків» уперед. Але все найцікавіше відбулось у заключній десятихвилинці поєдинку, коли дубль Максима Прядуна вивів «зіркових» уперед, але реалізований Олексієм Хобленком пенальті на 90-й хвилині встановив остаточний результат зустрічі.

Стартовий склад нашої команди в цьому матчі відрізнявся від попереднього двома змінами в опорній зоні. Ігор Загальський і Арно Гедж пропускали звітний поєдинок через дискваліфікацію, тож в основі сьогодні вийшли Максим Драченко, котрий відновився після пошкодження, та Кирило Дришлюк.

Протистояння розпочалось у неквапливому темпі. На самісінькому початку матчу команди обмінялись випадами, щоправда, гравцям «Зірки» не вдалось увірватися до штрафного майданчика, а в «Чорноморця» Олексій Антонов віддавав прострільну передачу з флангу, котру перехопив Максим Ковальов. Більш небезпечним був «простріл» Артема Фаворова з лівого краю, на який не встиг відгукнутися Кирило Дришлюк, й опонент вибив м’яч у аут. А згодом у кропивничан була ще подача зі штрафного, котрий заробив той-таки Фаворов, але Глєб Рассадкін головою трохи не дістався до м’яча.

Загалом же, саме «зіркові» більше часу володіли м’ячем на футбольному полі, проводили комбінаційні атаки й не давали одеситам переходити у швидкі контрнаступи. Перший же удар по воротах відбувся аж на 21-й хвилині, коли Арман Оганесян здалеку намагався влучити в ціль, проте пробив дуже неточно. А незабаром, після подачі з правого флангу, не дістався до м’яча Глєб Рассадкін, але першим на підбиранні опинився той-таки Оганесян, та зіграти, як слід, вірменський латераль «жовто-червоних» не зміг.
На 25-й хвилині серце йойкнуло, мабуть, в усіх уболівальників гостей, адже в штрафному майданчику «Зірки» впав Кирило Ковалець, але арбітр зустрічі Ігор Пасхал показав гравцю господарів жовту картку за симуляцію. Після цього класний рейд удався Глєбу Рассадкіну. Уже в межах штрафного майданчика білоруський нападник обіграв одного захисника й замість того, щоб пробити, намагався на замаху «прибрати» ще і другого оборонця, який встиг прочитати цей хід нашого форварда. Потім іще раз здалеку намагався перевірити реакцію Гутара Максим Драченко, та пробив точно по центру й у руки воротареві. А згодом небезпека виникла вже біля воріт кропивничан, коли Максим Ковальов, перехоплюючи флангову подачу, ледь не зрізав головою м’яч у власні ворота та обійшлося не дуже небезпечним кутовим.
На 37-й хвилині, за підказки асистента арбітра, головний рефері призначив штрафний удар у бік воріт «моряків», за фол на Павлові Полегеньку, на правому фланзі, біля самісінької лінії воріт. Та з подачею Олексія Чичикова впорався захист «Чорноморця». А ще після одного навісу від Олексія оборонці знову вибили м’яч, та цього разу точно на Максима Драченка. Наш капітан, у дотик, приклався до м’яча, та удар був заблокований захисниками. Відповіддю підопічних Олега Дулуба був небезпечний «постріл» Фусенні Бамби, який, на щастя, трохи не влучив у ближній кут.

А найкращий момент, аби відзначитися, в підопічних Романа Монарьова змарнував Артем Фаворов. Олексій Чичиков, класною передачею із глибини поля, вивів Артема сам на сам із голкіпером одеситів, та удар нападника «зіркових» прийшовся точно в Гутара. А далі ж на футбольному полі відбулося те, що можна назвати: «Не шукайте логіки в футболі». Усю першу половину зустрічі «Зірка» володіла ініціативою, нанесла більше ударів по воротах, провела більше атак, але пропустила. В одеситів пройшла дійсно класна комбінація, в ході якою Ковалець хитро віддав на Антонова, а той п’ятою вивів на ударну позицію, ніким не прикритого, Олексія Хобленка. Нападник «моряків», метрів із 16-ти, пробив і м’яч, рикошетом від дальньої стійки, опинився в сітці наших воріт. Як це не прикро, але – 1:0. Із цим, не дуже справедливим, рахунком перший тайм, у кінцівці якого більш активними були гості, і закінчився.

Початок другої половини зустрічі підопічні Романа Монарьова знову провели в рішучих атаках і заробили небезпечний штрафний. Та Артем Фаворов пробив по воротах не надто сильно, і м’яч став легкою здобиччю для воротаря «Чорноморця». І все ж, на 51-й хвилині, справедливість таки здійснилася й рахунок став рівним. Артем Фаворов віддав пас на Глєба Рассадкіна, котрий виконав закидання до штрафного майданчика. Там Олексій Чичиков прийняв м’яч, одним рухом прибрав практично трьох опонентів зі свого шляху і другим дотиком завдав невідпорного удару точно під поперечину – 1:1. Після голу кропивничани пішли вигравати цей матч і заробили стандарт на чужій половині, та ця подача не стала проблемою для захисту одеситів.

А от після невдалої подачі з нашого наступного штрафного, «моряки» отримали нагоду для швидкої та гострої контратаки, котра завершилась ударом Олексія Хобленка й кутовим. Корнер підопічні Олега Дулуба розіграли, й Микита Татарков виконав подачу на дальню стійку, звідки Фусенні Бамба, якого випустив із-під опіки Арман Оганесян, влучно пробив у ближній кут – на жаль, «Чорноморець» знову вийшов уперед – 2:1. Можливо, саме через цей епізод і відбулася перша заміна у складі кропивничан, коли, замість Оганесяна, на поле вийшов Олексій Збунь.

Тож, після другого пропущеного голу, кропивничанам потрібно було знову проявляти бійцівські якості та характер. Але гості не знітились, а продовжували грати в футбол швидко та непередбачувано, що змушувало конкурентів забагато фолити. Тож, у «зіркових» у сьогоднішньому поєдинку виникало дуже багато стандартів, та, на жаль, по-справжньому небезпечними вони не були. Після ще одного штрафного удару, у виконанні Артема Фаворова, м’яч улучив у «стінку», потім відлетів назад до Артема, який виконав подачу до штрафного майданчика, де відбулася певна «пожежа», але все ж, у підсумку, «моряки» впорались із небезпекою.

На 75-й хвилині, незрозуміло чому, захисники «жовто-червоних» зупинилися, коли до штрафного майданчика нашої команди прорвався Олексій Хобленко й виконав удар по воротах – Євген Паст урятував гостей. Після цього Роман Монарьов провів іще одну заміну: Олексія Чичикова замінив Максим Прядун, а на останню десятихвилинку наставник «Зірки» кинув у бій іще й третього нападника − Сергія Петрова, котрий замінив опорника Кирила Дришлюка. Такі тактичні ходи нашого тренерського штабу свідчили про те, що настрій у гостей дуже рішучий.
І це принесло свої плоди. Після того, як Артем Фаворов, пробиваючи, влучив у захисника одеситів, м’яч відскочив до Глєба Рассадкіна, котрий легенько й виважено підсік м’яч до штрафного майданчика. Там без опіки залишився Максим Прядун, який зіграв дуже майстерно й головою зряче відправив м’яч точно в дальній кут, залишивши голкіпера «Чорноморця» в ролі глядача – 2:2. Але й цього нашим землякам було замало, адже вони продовжували йти вперед і притисли господарів до власних воріт. А втрете забили «зіркові» після блискавичної контратаки, коли партнери перевели м’яч на Рассадкіна, а Глєб кинув у вільну зону в прорив Прядуна й, тим самим, віддав свою, третю в матчі, результативну передачу. Адже Максим, якому тимчасове перебування на лаві запасних, здається, пішло на користь, отримав м’яч біля правого кута штрафного майданчика і, без роздумів, на превелике здивування Гутара, пробив точно у ближній кут – 2:3.
Здавалося б, саме такий результат виглядав цілком справедливим. Але «моряки» побігли відіграватися й, після банального навісу та скидки в центр штрафної, послідував удар, після якого м’яч улучив у руку Максиму Драченку. Арбітр Ігор Пасхал вказав на позначку, хоча раніше, ще за рахунку 2:1, не ризикнув призначити пенальті у ворота «Чорноморця». Виконувати «вирок» узявся Олексій Хобленко й колишній одесит Євген Паст був близький до того, аби врятувати для «Зірки» перемогу. Наш воротар угадав напрямок удару й навіть зумів відбити м’яч, але той, по-зрадницьки, таки закотивсь у ворота – 3:3. Розгледіти, що відбувалося далі на стадіоні «Чорноморець», через димову завісу, котру влаштували вболівальники, та жахливу якість трансляції, було дуже важко. В кінцівці поєдинку виникла штовханина між гравцями, внаслідок якої другу жовту картку отримав Хобленко й передчасно залишив поле. Проте моментів більше не виникало, тож фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию в цьому поєдинку – 3:3. І за таку гру, прагнення до перемоги й велике бажання досягти успіху, футболісти «Зірки» заслуговують на найкращі епітети.

Сподіваємося, що після зимової перерви, ми побачимо такі ж цілеспрямовані атакувальні дії, за меншої кількості помилок у захисті. А поки що такий футбол викликав позитивні емоції, хоча й не вдалося досягти заслуженої перемоги.


«Чорноморець» (Одеса) – «Зірка» (Кропивницький) – 3:3 (1:0).
9 грудня 2017 року (субота). Початок о 14:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 4246 глядачів. +10 С. Чемпіонат УПЛ, 2 коло, 19-й тур.
Арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).
Асистенти арбітра: Оганєсян Дмитро (Луганськ), Нижник Віктор (Вінниця).
Четвертий арбітр: Кутаков Дмитро (Бровари).
Спостерігач арбітражу: Петров Володимир (Харків).
Делегат ФФУ: Марусін Сергій (Одеса).
«Чорноморець»: 1. Гутар Аляксандр, 2. Мамаду (48. Оріховський Павло, 55), 6. Ковалець Кирило (75. Третьяков Максим, 86), 9. Хобленко Олексій, 17. Татарков Микита, 21. Бамба Фусенні, 25. Мартиненко Євгеній, 27. Люлька Сергій (к/к), 42. Зубейко Євгеній, 69. Антонов Олексій (7. Мусолітін Микола, 90), 89. Політило Сергій. Запасні: 31. Федоренко Андрій, 33. Барілко Володимир, 40. Веремєєв Владислав, 96. Каплієнко Олександр. Головний тренер: Дулуб Олег.
«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло, 10. Фаворов Артем, 19. Оганесян Арман (15. Збунь Олексій, 59), 27. Дришлюк Кирило (38. Петров Сергій, 82), 33. Рассадкін Глєб, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (29. Прядун Максим, 77), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 6. Кастельс Ортега Марк, 9. Маліновський Назар, 23. Маткобожик Олександр. Головний тренер: Монарьов Роман.
Голи: 1:0, Хобленко Олексій (43); 1:1, Чичиков Олексій (51); 2:1, Бамба Фусенні (57); 2:2, Прядун Максим (83); 2:3, Прядун Максим (88); 3:3, Хобленко Олексій (90, з пенальті).
Попередження: Бамба Фусенні (10), Ковалець Кирило (25), Дришлюк Кирило (27), Мамаду (45+3), Фаворов Артем (45+3), Мартиненко Євгеній (53), Зубейко Євгеній (70), Хобленко Олексій (86), Драченко Максим (90), Хобленко Олексій (90+3).
Вилучення: Хобленко Олексій (90+3, друга жовта картка).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool