Горіховий Спас: що потрібно робити, а що не можна

Серпень 29, 2023 | Православ'я | Переглядів: 1053 | Коментарі: 0

Горіховий Спас - це українське народне свято. Це свято має багатовікову історію і зв'язане з вшануванням горіха, як символу родючості, достатку і щедрості природи.

Під час Горіхового Спасу, люди збираються виїжджати у ліси або зелені зони, де ростуть горіхові дерева, щоб зібрати свіжі плоди горіха. 
 
Протягом Горіхового Спасу є певні традиції та звичаї, які необхідно дотримуватись:
 
1. Збирання горішків. Горіхи збираються з дерев, але не можна ображати самі дерева або завдавати їм шкоди. Необхідно турбуватись про збереження природи і дотримуватись екологічної відповідальності.
 
2. Освячення горішків. Під час свята Горіхового Спасу горішки можна освятити в церкві. Це традиційний обряд, який символізує благословення врожаю і добру долю.
 
3. Приготування страв з горіхів. Горіховий Спас - це також час для приготування різноманітних страв з горіхами, таких як горіхові пироги, кондитерські вироби і варення. Проте, важливо не використовувати горіхи з заводськими додаваннями, а купувати та споживати натуральні і екологічно чисті продукти.
 
4. Взаємовідносини з природою. Під час Горіхового Спасу варто відвідати природу, ліси або зелені зони та насолоджуватись красою природи. Проте, важливо дотримуватись правил природи - не руйнувати рослини, не викидати сміття і не допускати загрози екології.
 
Будучи святом, яке об'єднує людей, Горіховий Спас нагадує нам про важливість збереження природи і культурних традицій. Він сприяє поглибленню зв'язку з природою і важливими цінностями взаємовідносин між людьми та природою.
 

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool