В Одесі залізничники обмінялися досвідом роботи у вагонному господарстві

Вересень 28, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

26-27 вересня в Одесі відбувся семінар-нарада на тему «Передові методи ремонту та технічного обслуговування вантажних вагонів» на чолі з заступником директора Департаменту вагонного господарства ПАТ «Укрзалізниця» Іваном Ісопенком та за участю майже 40 делегатів. Організатором заходу виступила регіональна філія «Одеська залізниця».

У перший день зустріч відбулася на базі експлуатаційного вагонного депо станції Одеса-Застава І, де учасники наради доповіли про досягнення і обговорили проблемні питання, що на поточний час існують у вагонному господарстві.

Відкрив семінар Іван Ісопенко, який особливу увагу акцентував на низці питань щодо реформування залізничної галузі та висловив своє бачення з подальшого розвитку вагонного господарства. Серед ключових озвучених зауважень – необхідність налагодженої взаємодії між всіма структурами компаній в умовах адміністративно-територіального розподілу серед регіональних центрів та підрозділів існуючих структур і тих, що формуються всередині ПАТ «Укрзалізниця».

Також з привітальним словом виступив начальник служби вагонного господарства Одеської магістралі Анатолій Драник, який ознайомив делегатів з історією депо, а після розповів про особливості роботи фахівців служби на Півдні України, а саме при роботі з портовими структурами та по забезпеченню перевалки вантажів у портах. Він зазначив, що завдяки цій особливості сьогодні близько 70% обсягів експлуатаційної роботи випадає на Одеську дирекцію залізничних перевезень і підрозділи служби вагонного господарства в її межах. Крім того, керівник розповів про причини та найближчі плани щодо об’єднання двох існуючих дирекцій залізничних перевезень Одеської магістралі та специфіку роботи двох нещодавно створених дирекцій. Анатолій Драник наголосив на ще одному актуальному для одеських вагонників питанні – діяльності вагонно-колісної майстерні на станції Одеса-Застава І, яка є унікальною в своєму роді у ПАТ «Укрзалізниця». Сьогодні тут формується близько 200-250 колісних пар щомісяця і начальник служби висловив сподівання, що керівництво регіональної філії надалі сприятиме нарощуванню виробництва майстерні.

Під час заходу з доповідями виступили представники всіх регіональних філій ПАТ «Укрзалізниця», які обговорили такі теми, як використання передових технологій ремонту гальмівного обладнання вантажних вагонів, модернізація вагонів-мінераловозів, робота централізованого посту випробування автогальм при технічному обслуговування складів поїздів перед відправленням. Крім того,учасники заходу ознайомилися з передовими методами технічного оснащення ПТО засобами механізації та автоматизації для технічного обслуговування вагонів, технологією ремонту колісним пар із здвоєними підшипниками CRUDuplex. Окремо делегація регіональної філії «Львівська залізниця» продемонструвала фільм «Досвід використання вібродіагностичного комплексу “Ревізор-КП”» (у ремонтному вагонному депо Здолбунів) в рамках обговорення питання вібродіагностики буксових вузлів колісних пар вантажних вагонів.

Зацікавила залізничників презентація від філії «Рефрижераторна вагонна компанія» про сучасне технологічне обладнання для ремонту вантажних вагонів. Фахівці філії розповіли про стенди та автоматику, що на сьогодні використовуються в роботі.

Питання системи контролю якості деповського ремонту вантажних вагонів на поточно-конвеєрних лініях, а також підвищення якості ремонту піввагонів на обговорення представили делегати від Дарницького, Панютинського та Стрийського вагоноремонтних заводів. До речі, учасники семінару-наради першими побачили нові піввагони, побудова яких днями завершилася на заводі в Дарниці, а виконані вони в новому корпоративному дизайні ПАТ «Укрзалізниця».

До заходу також були запрошені представники філій «Центр транспортної логістики», «Центр транспортного сервісу» та «Науково-дослідний та конструктивно-технологічний інститут залізничного транспорту», які акцентували увагу на можливостях співпраці з іноземними колегами, проблемах парку на непідконтрольній території країни, розукомплектування вагонів і людському факторі в даній проблемі, та також питанні завищеної вартості ремонтів та усереднення кошторисів, що наразі є складним питанням для балансоутримувачів.

Програма першого дня семінару-наради завершилася цікавою виробничою екскурсією у приватному порту «Трансінвестсервіс», де учасники заходу ознайомилися з умовами швидкого та (порівняно з грейферним) дбайливого вивантаження вагонів завдяки використанню сучасних вагоноперекидачів.

На другий день проведення заходу проводилися дискусії щодо не менш гострих питань для філій, так і для приватних компаній, що мають власні вагони, зокрема розукомплектування вагонів зловмисниками на криміногенних дільницях і подальший тривалий простій пошкоджений вагонів по станційних коліях в очікуванні ремонту через брак запасних частин. Зловмисники пошкоджують гальмівне обладнання вагонів, кришки люків для зсипання вантажу, тому варіантом для зменшення кількості випадків розукомплектування вагонів – є їх якісна модернізація.

Відповідно до протокольного рішення конференції найближчим часом у вагонних депо буде встановлено жорсткий контроль за своєчасним наданням рахунків за послуги з ремонту пошкоджених вагонів, планових видів ремонтів та інших послуг власникам вагонів і буде встановлено контроль за їх погашенням. Також вживатимуться заходи по негайному ремонту пошкоджених та розукомплектованих вагонів, які понаднормативний час перебувають у ремонті. Ремонт пошкоджених вагонів проводитимуть виключно на спеціалізованих коліях. Планується розробка порядку мотивації працівників за впровадження раціоналізаторських рішень.

На завершення зустрічі Іван Ісопенко подякував всім присутнім за тривале та конструктивне обговорення актуальних для залізничників питань і висловив сподівання, що новацій та передових методів ремонту вагонів побільшає до наступної подібної конференції.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool