В Дії запустили сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії

Січень 09, 2022 | Новини регіонів | Переглядів: 1442 | Коментарі: 0

У застосунку Дія з 4 січня запрацювала нова послуга - користувачі додатку отримають сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії.

Як пояснили в Мінцифри, перевірка історії - обов'язкова процедура при оформленні кредитів. Тепер, коли на вас візьмуть кредит або перевірятимуть вашу історію, ви отримаєте повідомлення.

Щодня до Кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. Сповіщення в Дії допоможуть вам контролювати цей процес та захистять від кредитних шахраїв.

Тепер ви миттєво дізнаєтеся про нові кредити на вас та перевірку кредитної історії, яка є обов’язковою для отримання кредиту

Як це працює❓

Якщо в Дії надійде сповіщення про новий кредит, а ви його не відкривали, то можна одразу із застосунку перейти за посиланням до Українського бюро кредитних історій та написати скаргу.

 А якщо побачите сповіщення про те, що хтось перевіряє вашу кредитну історію, щоб відкрити новий кредит, ви зможете швидко зреагувати.

Нагадаємо, що користуватися цифровим паспортом у Дії безпечніше, ніж паперовим. Адже більшість кредитних злочинів відбувається саме з паперовими документами, які легко відксерити та скористатися даними.

Сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії в Дії впроваджує Мінцифра разом з Українським бюро кредитних історій. Це установа, яка займається збором, зберіганням, обробкою та наданням кредитних історій.

Більше — у відео 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool