У Києві відбудеться презентація літературно-історичної розвідки

Листопад 14, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 729 | Коментарі: 0

20 листопада 2018 року о 18.00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру (Український дім, м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація літературно-історичної розвідки «Таємниці Байгорода Юрія Яновського». 

Видання є результатом спільної праці істориків, краєзнавців, географів, архівістів та літераторів, які намагалися розгадати код найкращого письменника-романтика українського відродження Юрія Яновського.

Учасники презентації дізнаються про єлисаветградського Дон Кіхота та його прототип, про колоритну отаманшу Марусю та її анархістів. Автори видання відкриють несподівані паралелі з творчістю інших відомих письменників, розкажуть про твори, які надихнули Юрія Яновського на написання «Байгорода».

Історичною основою повісті є події «народного повстання» в Єлисаветі-Байгороді (нині Кропивницький). Книга складається з восьми розділів, один з яких – наново відредагований, наближений до первинного авторського задуму текст повісті Юрія Яновського «Байгород», який був цензурований більшовиками в 1927 р.

Цінністю та новизною видання є те, що читач зможе побачити значну частину документів уперше.

Запрошуємо науковців, істориків, краєзнавців, архівістів, студентів, журналістів, письменників, усіх, хто цікавиться історією України та подіями Української революції 1917-1921 рр.

Онлайн трансляція заходу на сайті УКМЦ  http://uacrisis.org/ua/stream
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool