У 2018 році рівень енергоємності Одеської залізниці знижено на 2,3 відсотки

Грудень 14, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 759 | Коментарі: 0

Важливість комплексного підходу до Політики енергоменеджменту і заходів організаційно-технічного характеру, які дозволяють знизити рівень енергоємності і підвищити енергоефективність регіональної філії «Одеська залізниця», обговорювали залізничники під час технічної ради в Одесі.

Засідання було присвячено підведенню очікуваних підсумків роботи в сфері енерго-, ресурсозбереження за 2018 рік та включення заходів у проект такої програми на 2019-2020 роки.

Засідання технічної ради відбулося під головуванням головного інженера-першого заступника директора філії Павла Чекалова, який підкреслив необхідність глибинного вивчення додаткових шляхів енергоефективного використання ресурсів та активну роботу в цьому напрямку у подальшому:

«Наразі всі господарства регіональної філії реалізують низку енергоефективних заходів організаційного і технічного характеру. Таким чином стримується негативний вплив збільшення вартості паливно-енергетичних ресурсів. Нам слід визначити реалізація яких заходів у 2019 році потенційно може знизити енергоємність і включити їх у нову програму», - зазначив він.

Начальник служби енергоменеджменту регіональної філії «Одеська залізниця» Олександр Голосінській повідомив, що за 10 місяців 2018 року енергоємність регіональної філії «Одеська залізниця» становила 6,03 туп / прив.млн.ткм, що на 0,14 туп/прив.млн.ткм або 2,3% менше минулорічного показника, що свідчить про раціональність використання господарствами залізниці усіх видів паливно-енергетичних ресурсів.

Слід зазначити, що за 11 місяців 2018 року завдяки виконанню основної Програми з економії енергоресурсів у регіональній філії «Одеська залізниця» заощадили 2,6 тис. тонн умовного палива (туп), що становить 104% до запланованого. Вартість заощаджених енергоресурсів становить 28,6 млн. грн. Економія від реалізації додаткової програми енергозбереження до кінця 2018 року становитиме 2,6 тис. туп на суму 23,7 млн. грн.

Окрім заходів з економії енергоресурсів, у програмі зазначено впровадження ресурсозберігаючих заходів, зокрема модернізації 10 вагонів-зерновозів із подовженням терміну експлуатації силами Херсонського вагонного депо, що дозволило знизити експлуатаційні витрати в обсязі 11,8 млн. грн. на рік.

Таким чином вартість заощаджених за 11 місяців поточного року ресурсів становить з урахування основної та додаткової програм 64 млн. грн. Серед заощаджених ресурсів дизельне паливо, електроенергія, природній газ, вугілля тощо.

За попередніми розрахунками реалізація в повному обсязі енергозберігаючих заходів у 2019 році дасть можливість заощадити 22,1 тис. туп паливно-енергетичних ресурсів на суму 329,3 млн. грн., що знизить їх споживання на 9,6% до рівня 2018 року. У 2020 році споживання паливно-енергетичних ресурсів планується знизити ще на 9,1%. Основну долю економії енергоресурсів буде отримано від використання нових локомотивів ТЕЗЗАС.

«Службам разом з департаментами слід прагнути збільшення обсягів фінансування енергоефективних заходів. Тільки впровадження технічних заходів і освоєння капітальних інвестицій допоможе в майбутньому значно знизити показник енергоємності регіональної філії», - резюмував нараду Павло Чекалов.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool