Фахівці з питань охорони праці на залізничному транспорті обмінялися досвідом в Одесі

Вересень 20, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

19-20 вересня у конференц-залі санаторію-профілакторію «Біла акація» відбувся семінар-нарада «Система управління охороною праці. Основні напрямки роботи регіональних філій та філій щодо створення належних, безпечних і здорових умов праці залізничників».

Участь у заході взяли директор Департаменту охорони праці та промислової безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Валерій Сусленко, керівники і фахівці регіональних відділів контролю за умовами праці та промисловою безпекою Департаменту, а також начальники секторів і інженери з охорони праці господарств і виробничих підрозділів філій, представники Рад профспілки дорожніх профспілкових організацій залізниць, Державної служби України з питань праці, Міністерства соціальної політики і Міністерства інфраструктури.

З привітальним словом виступивначальник служби перевезень регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Міщенко, який акцентував увагу на важливості проведення даного заходу і побажав плідної роботи під час наради. Після очільник департаменту Валерій Сусленко провів аналіз виробничого та невиробничого травматизму на залізничному транспорті за поточний рік, а також окреслив напрями подальшої роботи з охорони праці та промислової безпеки в межах компанії.

Загалом доповідачі охопили близько40 ключових тем, що стосуються охорони праці, системи її управління та проблематики, включно з питаннями, пов’язаними з невиробничим травматизмом і проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед населення, травматизмом на виробництві і реабілітації працівників, медичних оглядів працівників, що мають шкідливі умови праці, законодавчі питання, в тому числі щодо порядку службових розслідувань ДТП та аварій на залізничному транспорті (випадків невиробничого і виробничого травматизму тощо). Також учасники зустрічі розглянули важливість використання спецодягу та спецвзуття задля забезпечення максимально комфортного та безпечного трудового процесу, а також процедури закупівлі та постачання спецодягу, спецвзуття і засобів індивідуального захисту.

Окремо низку доповідей учасники семінару присвятили роботі локомотивних бригад, обговорили психологічні фактори охорони праці, психологічні аспекти роботи та питання атестації робочих місць. Не оминули увагою умови праці в вагонному і колійному господарствах, у дистанціях сигналізації та зв’язку та інших підрозділах.

Підбив підсумки першого дня семінару перший заступник регіональної філії Роман Мякішев, який висвітлив результати виконання філією комплексних заходів з охорони праці за 8 місяців поточного року, а також підготовку до зимового сезону 2018/2019рр.

Протягом дводенної наради неодноразово обговорювалася роль профспілок у вирішенні проблемних питань охорони праці у регіональних філіях та в створенні роботодавцем безпечних та здорових умов праці залізничників.

Завершився семінар виробничою екскурсією щодо вивчення роботи з охорони праці у підрозділах регіональної філії «Одеська залізниця».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool