Зусиллями небайдужих кіровоградців парк Перемоги став безпечнішим для відпочинку

Квітень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 1186 | Коментарі: 0

У суботу, 25 квітня о 10.00 майже у всіх містах України розпочалася ювілейна п’ята хвиля масштабних прибирань публічних місць відпочинку під назвою «Зробимо Україну чистою!». Вже другий рік поспіль, координаторами цієї акції у Кіровограді виступає громадська організація «Флора» регіональний представник ВЕГО «МАМА-86».

Цього року територію для прибирання у нашому місті обирали шляхом голосування у соціальних мережах. За результатами, найбільшу кількість кіровоградців хвилює стан пам’ятки садово-паркової культури – парку «Перемоги». Він був заснований ще за часів займання посади міського голови, Олександром Пашутіним, який метою свого життя вважав служіння громаді нашого міста.
Міський парк «Перемоги» – це історична місцевість, на її території проростає величезна кількість рідкісних рослин, які потребують збереження. Міський парк є перлиною міста, тому кіровоградців хвилює доля цієї пам’ятки садово-паркової культури. Незважаючи на це, місцина потерпає від величезної кількості сміття і знаходиться у занедбаному стані. Варто зазначити, що три роки тому парк прибирали у рамках кіровоградської акції і, навіть, висадили за рахунок державних коштів декілька огороджених клумб, у яких, сьогодні, замість квітів, можна знайти лише скло, гілля та використані шприці. А декілька років тому, тільки завдяки вчасному реагуванню та активній участі громадських організацій, парк вдалося врятувати від земельного дерибану і територія парку «Перемоги» залишились у власності громади Кіровограда
Регіональний представник ВЕГО «Мама-86» громадська організація «Флора» підтримала рішення громади зробити зелену територію безпечнішою та чистішою. До акції приєдналося близько 200 небайдужих кіровоградців, які хочуть відпочивати серед чистої зелені та турбуються про екологічне майбутнє нашого міста. До прибирання приєдналися також працівники мобільної компанії «МТС», команда «Телеконтакту», працівники компанії «Coca-Cola», «Orbit», Кіровоградська команда всеукраїнської волонтерської мережі «Commnunity» та молодіжний клуб «Міфгаш». Також активну участь взяли у прибирані громадські організації, зокрема, ГО «Територія успіху», а також місцеві жителі найближчих, до парку, районів.
У рамках акції найактивніші волонтери отримали подарунки для від організаторів та партнерів акції. За підсумками головним призом, тобто сертифікатом на безкоштовну піцу від піцерії «Челентано», було нагороджено Кіровоградську команду всеукраїнської волонтерської мережі «Community». Також волонтери отримали призи-сувеніри від мобільної компанії «МТС», компанії «Coca-Cola», волонтерської мережі «Community» та компанії «Orbit».
Результатом кіровоградської акції стала величезна кількість зібраного сміття, яка перевищила місткість сміттєвозу. Тож можемо з упевненістю сказати, що парк «Перемоги» став кращим, безпечнішим та чистішим, і цього року усі охочі зможуть насолоджуватися літнім відпочинком без сусідства пластикових пляшок, використаних серветок тощо. Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!» разом з волонтерами виконала свою місію і тепер збереження чистоти у парку «Перемоги» залежить від його відвідувачів та місцевої влади.
Також до всеукраїнської акції приєдналися велика кількість небайдужих до природи людей у районах: Новоукраїнка, Знам’янка, Мала Виска, смт. Петрово (за підтримки ГО «Однодумці» та Районної державної адміністрації), Світловодськ, Олександрія (за підтримки ГО «Сокіл»). Розповсюдження акції у області координувала Анастасія Бабаєва.
Додаймо, що окрім масштабного прибирання, цього ж дня у Кіровограді пройшла акція «Дерево миру». Волонтери, у рамках цієї акції, поповнили зелені масиви парку Перемоги, районів Завадівки, Новомиколаївки та Комунального закладу "Кіровоградського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді" великою кількістю саджанців берізок, яблунь тощо. Висадку дерев координувала волонтер нашої організації, студентка Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету України, Юлія Кулакевич.
Ми вдячні усім хто відізвався та не залишився байдужим, а особливо працівникам мобільної компанії «МТС», команді «Телеконтакту», працівникам компанії «Coca-Cola», «Orbit», Кіровоградській команді всеукраїнської волонтерської мережі «Commnunity», молодіжному клубу «Міфгаш», ГО «Територія успіху», ГО «Сокіл», ГО «Однодумці» та усім жителям Кіровограда та області, які приєдналися до екологічного фестивалю чистоти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool