Злочинну групу фішенхакерів судитимуть у Кропивницькому

Січень 12, 2024 | Новини | Переглядів: 754 | Коментарі: 0

Шахрайську схему виманювання грошей шляхом заволодіння обліковими записами громадян у мережах «Instagram» та «Facebook» було викрито в обласному центрі у травні минулого року.

Від імені власників зламаних акаунтів зловмисники вчиняли шахрайські дії, ошукуючи довірливих людей (ч.3,4 ст.190, ч.5 ст.361 КК України).

За час досудового розслідування задокументовано близько сотні епізодів злочинної діяльності групи. Від дій шахраїв потерпіли громадяни з різних областей України.

Організував злочину групу 30-річний кропивничанин, програміст за освітою. До протиправної діяльності залучив дружину та ще трьох своїх знайомих. Шляхом спеціально створеного фішингового посилання організатор шахрайської схеми, вчиняв втручання в роботу електронних комунікаційних мереж, а саме акаунтів користувачів соціальних мереж та отримував до них повний доступ. Заволодівши даними шляхом підміни логіна та пароля, зі сторінок потерпілих направляли повідомлення їх підписникам із проханням надати різні суми грошових коштів у борг. Як правило, прохання про позику до користувача мережі було завжди «терміновим» і з швидким поверненням боргу. Суми, про яку прохали потерпілих обвинувачені, складали від 300 грн до 10 тис гривень.

Отримані у протиправний спосіб кошти фігуранти справи виводили через численні банківські картки, які завчасно були ними оформлені на підставних осіб.

За скоєне членам злочинної групи загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі, а організатору схеми – до 15 років ув’язнення. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool