Застосування спрощеної системи оподаткування: подання заяви, терміни та порядок сплати єдиного податку

Грудень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1519 | Коментарі: 0

Фізичні особи – підприємці, які прийняли рішення працювати на спрощеній системі оподаткування, у термін до 25 січня 2012 року подають до органів ДПС відповідну заяву про застосування спрощеної системи.

Термін подання такої заяви встановлено „Прикінцевими та перехідними положеннями” Закону України від 4 листопада 2011 року № 4014-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”.

Також звертаємо увагу, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок за січень 2012 року шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 січня 2012 року.
Терміни сплати єдиного податку встановлено статтею 295 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Згідно з п.295.1 ст. 295 ПКУ платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Платники єдиного податку третьої і четвертої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool