Застосування пільги до житлової нерухомості, яка не використовується у підприємницькій діяльності

Травень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 1009 | Коментарі: 0

Статтею 265 Податкового кодексу встановлено, що база оподаткування об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується: для квартири незалежно від їх кількості - на 120 м2; для житлового будинку незалежно від їх кількості - на 250 м2; для різних видів об'єктів житлової нерухомості одночасного перебування у власності платника податку квартири та житлового будинку - на 370 м2.

При цьому, такі пільги зі сплати податку на нерухоме майно не надаються на об'єкти оподаткування, які використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).
У підприємців, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування, у Свідоцтві платника єдиного податку зазначається, місце провадження господарської діяльності.
Отже, пільга зі сплати податку на нерухоме майно не застосовується до житлової нерухомості, зазначеної у свідоцтві фізичної особи - платника єдиного податку як місце провадження господарської діяльності, якщо видом діяльності фізичної особи - підприємця згідно з КВЕД ДК 009:2010 є код 68.20 «Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».
Крім того, якщо фізичні особи фактично здійснюють підприємницьку діяльність не за місцем реєстрації та є власниками об'єктів житлової нерухомості, в яких здійснюється підприємницька діяльність, то при нарахуванні податку на нерухоме майно на такі об'єкти житлової нерухомості пільга також не застосовується.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool