Заборгованість із виплати заробітної плати зменшується завдяки прокурорському втручанню

Грудень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1721 | Коментарі: 0

В порядку правозахисної діяльності органами прокуратури Кіровоградщини проводиться значна робота, спрямована на погашення заборгованості по виплаті заробітної плати. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Так, тільки в поточному році за фактами умисної невиплати заробітної плати прокурорами порушено 24 кримінальні справи. А всього у сфері трудових відносин органами прокуратури області порушено 66 кримінальних справ, які вже всі скеровані до суду. За 345 документами реагування до відповідальності притягнуто 119 посадових осіб (у тому числі: 34 – з органів державної влади та місцевого самоврядування, 19 – органів держконтролю тощо).

Погашено 32,2 млн. грн. боргу з виплати заробітної плати.
Так, відчутний результат отримано внаслідок розгляду подання прокуратури Кіровоградської області направленого через Генеральну прокуратуру України до Міністра енергетики та вугільної промисловості про усунення порушень законів про оплату праці та пенсійне страхування у діяльності державних підприємств буровугільного комплексу регіону. Зокрема, за рахунок реалізації майна ДП «Трест «Олександріярозрізбуд», у жовтні погашено заборгованості із заробітної плати на суму 411 тис.грн. Крім того, у відповіді міністерства наголошується, що суми коштів від реалізації майна, призначеного для списання (металобрухт), достатньо для повного погашення наявної заборгованості із заробітної плати у сумі 4, 3 млн. грн.
Наразі прокурорська діяльність у даній сфері триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool