За 2014 рік на Одеській залізниці виявлено 1 тис. 704 пошкоджених вагона

Лютий 23, 2015 | Новини | Переглядів: 577 | Коментарі: 0

За 12 місяців 2014 року на Одеській залізниці виявлено 1 тис. 704 пошкоджених вагони, що на 7,6% більше, ніж у минулому році, що свідчить про збільшення ефективності роботи вагонних депо з питання контролю збереження вагонного парку.

Найбільшу кількість пошкоджених вагонів виявлено на Одеській дирекції залізничних перевезень 1 тис. 139 вагонів, на Херсонській дирекції – 295 вагонів, на Знам’янській дирекції – 188 одиниць та на Шевченківській дирекції ще 82.
Оглядачі-ремонтники вагонів зазвичай виявляють найбільшу кількість пошкоджених вагонів після навантаження, вивантаження та маневрової роботи у портах. У морських портах загалом виявлено 1 тис. 351 пошкоджений вагон на загальну суму понад 1,3 млн. грн. Переважну більшість цих вагонів було пошкоджено при грейферному розвантаженні піввагонів. Такий вид розвантажувальних робіт часто використовується із порушенням державного стандарту, а саме «Загальних вимог із забезпечення збереження вагонів при виконанні навантажувально-розвантажувальних та маневрових робіт», де зазначається, що відстань між вантажозахватним органом і вагоном при переміщенні не повинно бути менш, ніж 0,5 метра, а остаточне розвантаження повинно проводитися вручну. Зокрема в Одеському морському торговому порту було пошкоджено 358 вагонів, у порту Южний 318, ще 228 пошкоджених вагонів виявлено у Іллічівському МТП. Винуватці відшкодували залізниці пред’явлені суми у повному обсязі.

*Довідка
Пошкодження вагонів виникає внаслідок порушення технічних умов при виконанні вантажних операцій та правил експлуатації при маневровій та під’їзної роботи.

 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool